Antena 3 CNN Life Știinţă Vești bune cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Când va veni APOCALIPSA

Vești bune cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Când va veni APOCALIPSA

Vești bune cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Când va veni APOCALIPSA
18 Noi 2012   •   18:46

Lumea nu se va sfârși în 2012. Planeta noastră a rezistat bine de-a lungul a 4 miliarde de ani, iar oamenii de știință din întreaga lume sunt siguri că nu există nici un pericol nici ăentru anul 2012, scrie nasa.gov.

Povestea a început cu Nibiru, o planetă descoperită se pare de sumeriei, care se îndreaptă cu o mare viteză spre Pământ. Această catastrofă a fost prezisă inițial pentru luna mai, 2003, dar atunci când nu s-a întâmplat nimic, ”ziua judecății” a fost mutată pe 12,12,2012, dată legată de sfârșitul unuia dintre ciclurile din calendarul mayaș.

Acest calendar mayaș se pare că se încheie pe data de 12,12,2012. Câteva decenii după această dată se pare că nu vor avea loc alinieri planetare și chiar în cazul în care aceste aliniamente ar avea loc, efectele lor asupra Pământului ar fi neglijabile.

O aliniere majoră a avut loc în anul 1962, iar altele 2 în anul 1982 și 2000. În fiecare lună Decembrie, Pâmântul și Soarele se aliniază cu centrul aproximativ al Galaxiei Calea Lactee, dar este un eveniment anual care nu are nici un fel de consecințe.

Nibiru și povestiri despre alte planete aflate în derivă sunt doar născociri de pe Internet. Nu există nici o bază faptică pentru aceste povești.

Dacă Nibiru sau Planeta X s-ar apropia de Pământ, cu siguranță astronomii ar fi avut-o sub urmărire de cel puțin 10 ani, iar acum s-ar putea vedea cu ochiul liber. În mod evident, nu există.

Eris este o planetă reală, pitică, similară cu Pluto, care va rămâne în afara sistemului nostru solar, putând ajunge la cel mult 4 miliarde de mile de planeta noastră.

O inversare de rotație a Pământului este imposibilă. Există mișcări lente ale continentelor, dar irelevante pentru o astfel de inversare.

În legătură cu faptul că un meteor să lovească Pământul în acest an, cei de la NASA afirmă că astfel de fenomene sunt extrem de rare, ultimul impact de acest fel având loc în urmă cu 65 de milioane de ani, ducând la dispariția dinozaurilor.

„Activitatea solară urmează un ciclu regulat, care atinge un punct culminant aproximativ o dată la 11 ani. Pe lângă asta, erupţiile solare pot provoca unele întreruperi ale comunicaţiilor prin satelit, deşi inginerii învaţă să construiască reţele care să nu fie afectate de furtunile solare. Dar nu este niciun risc special asociat anului 2012.”, încheie cercetătorii NASA.

×
Subiecte în articol: sfarsitul lumii apocalipsa NASA
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close