Antena 3 CNN Actualitate Cultură BBC se reorganizează pentru a ajuta concurenţa: Bugetul site-ului, redus. Posturi TV şi radio, închise

BBC se reorganizează pentru a ajuta concurenţa: Bugetul site-ului, redus. Posturi TV şi radio, închise

BBC se reorganizează pentru a ajuta concurenţa: Bugetul site-ului, redus. Posturi TV şi radio, închise
26 Feb 2010   •   20:57

BBC îşi va închide două posturi de radio, jumătate din site-urile sale web şi va tăia masiv din importurile de programe americane, totul ca parte a unui program de revizuire care urmează să fie anunţat luna viitoare, relatează www.timesonline.co.uk, care citează surse din corporaţie, ce nu au dorit să-şi dezvăluie identitatea.

Bugetul dedicat site-ului BBC (în valoare de 112 milioane de lire sterlilne) va scădea, ca şi personalul publicaţiei online, cu 25 de procente. De asemenea, site-ul va conţine mai multe link-uri către alte publicaţii online, pentru a aduce trafic şi concurenţei.

Directorul general Mark Thompson va recunoaşte că această corporaţie, finanţată cu 6.3 miliarde de lire anual, a devenit prea mare şi trebuie să-şi reducă dimensiunile pentru a lăsa şi concurenţei private loc de mişcare.

Ca parte a strategiei, Thompson va anunţa închiderea posturilor radio digitale 6 Music şi Asian Network, micşorarea bugetului de achiziţii pentru drepturile de retransmisie a competiţiilor sportive la 8,5% (adică aproximativ 300 milioane lire sterline), din taxa anuală care finanţează BBC-ul.

De asemenea el va susţine închiderea BBC Switch şi Blast!, însă canalul BBC Three (care are ca public ţintă persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani) nu va fi atins de schimbări.

Raportul, care va fi făcut public luna viitoare, este luat în considerare de către conducerea corporaţiei, BBC Trust, şi va fi privit ca o încercare de a arăta că BBC înţelege ce efecte a avut recesiunea asupra concurenţei private.

Propunerile vor avea ca urmare redirecţionarea a peste 600 de milioane de lire sterline către un conţinut de înaltă calitate. Toate schimbările vor fi finanţate prin închiderea sau micşorarea altor servicii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BBC reorganizare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close