Antena 3 CNN Economic Biz News Business Standard & Poor's a redus ratingul pe termen lung al BCR de la "BBB -" la "BB +"

Standard & Poor's a redus ratingul pe termen lung al BCR de la "BBB -" la "BB +"

Standard & Poor's a redus ratingul pe termen lung al BCR de la "BBB -" la "BB +"
29 Oct 2008   •   16:10

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a redus ratingul pe termen lung al BCR. Astfel, Banca Comercială Română este cotată acum la BB+, însă specialiştii avertizează că perspectiva continuă să fie negativă.
Potrivit firmei de rating, performanţa şi indicatorii fundamentali ai BCR sunt foarte corelaţi cu ratingul de ţară, fiind cea mai mare bancă din România.
Decizia Standard & Poor's vine după ce în urmă cu două zile, compania a redus ratingul României pentru împrumuturile în monedă străină pe termen mediu şi lung. Agenţia anunţa marţi că perspectiva ratingului municipiului Bucureşti a fost revizuită de la "Stabilă", la "Negativă".
La mijlocul lunii octombrie, Standard & Poor's a revizuit în scădere perspectiva ratingurilor Erste Bank şi subsidiarei Banca Comercială Română (BCR), de la "Stabil" la "Negativ", pe fondul potenţialului impact al crizei financiare mondiale asupra Europei Centrale şi de Est şi Austriei. Astfel, BCR a primit atunci calificativul "BBB minus" pentru creditele pe termen lung.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BCR
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close