Antena 3 CNN Externe Cel mai tânăr hoţ profesionist dat în urmărire generală are în jur de 8 ani

Cel mai tânăr hoţ profesionist dat în urmărire generală are în jur de 8 ani

Cel mai tânăr hoţ profesionist dat în urmărire generală are în jur de 8 ani
26 Sep 2008   •   21:06

La opt ani, un copil este dat în urmărire generală în Marea Britanie, pentru furt. El este cel mai tânăr hoţ profesionist din Regat. Băiatul a fost surprins de camerele de supraveghere cum a furat aproape o mie de lire, în câteva secunde.


Incidentul a avut loc pe 30 august, într-un magazin de articole pentru copii, din Witham, un oraş aflat în apropiere de Londra. Angajaţii magazinului au remarcat că lipseau bani şi au chemat poliţia. Nu le-a venit nici lor să creadă cînd au văzut cine le-a golit casieria de o sumă echivalentă cu salariul minim pe o lună în Marea Britanie.



Băieţelul de opt ani este considerat responsabil şi de furtul a 400 de lire dintr-un restaurant în Kingswood. Poliţiştii spun că puştiul e expert în furturi din magazine şi acţionează asistat de doi adulţi, probabil părinţii lui. De fiecare dată, metoda de atac este aceeaşi: adulţii intră în magazin, îi ţin de vorbă pe angajaţi, iar cel mic se ocupă de sustras banii.



Băiatul este suspectat că ar fi furat şi telefoane mobile în valoare de 350 de lire, prin aceeaşi metodă. Poliţia a făcut apel la cetăţeni pentru identificarea adulţilor şi a băiatului care, chiar dacă va fi prins, nu poate răspunde penal.



Observator

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close