Antena 3 CNN Externe Un preot român din localitatea italiană afectată de cutremur: "Nu ştim ce ne aşteaptă. Suntem speriaţi!"

Un preot român din localitatea italiană afectată de cutremur: "Nu ştim ce ne aşteaptă. Suntem speriaţi!"

Un preot român din localitatea italiană afectată de cutremur: "Nu ştim ce ne aşteaptă. Suntem speriaţi!"
Sursa foto: cutremur
06 Apr 2009   •   15:17

Cutremurul puternic din Italia, în urma căruia 50 de persoane au murit şi 50.000 au rămas fără case, nu a făcut nicio victimă de origine română. Însă, casele multora dintre români au fost afectate de seism.

Un preot român din Italia a povestit, la Observator, momentele de groază trăite de locuitorii oraşului L'Aquila în timpul şu după cutremurul de duminică noapte.

Preot român din l'Aquila, Iulian Stoica, a povestit că majoritatea românilor au ieşit din casă imediat ce au simţit cutremurul. Potrivit acestuia, din sfert în sfert de ora se simt mişcări ale pământului.

De teamă ca locuinţa ai cărei pereţi sunt deja crăpaţi ar putea să cadă pe ei, preotul împreună cu soţia şi bebeluşul de numai o lună dorm în maşină. Alte sute de români sunt în aceeaşi situaţie.

"Au fost mai multe cutremure dar la 3 şi jumătate a fost apogeul. Mă izbeam de pereţi. Prima reacţie a fost să iau copilul şi să ies", a spus spreotul român.

"La fiecare 15 minute, este o altă replică. Pământul se cutremură. Oamenii şi-au făcut provizii şi-au luat corturile şi haine şi au plecat în câmp sau în parcări. Centrul oraşului a fost închis", a mai declarat preotul.

"Nu ştim ce ne aşteaptă. Suntem speriaţi. Ne rugăm la Dumnezeu să ne apere" a concuzionat preotul român.

Un puternic cutremur s-a produs, duminică noapte, în centrul Italiei. Seismul s-a resimţit până la Roma şi a făcut foarte multe victime.

Potrivit ultimului bilanţ stabilit de surse medicale din oraşul L'Aquila, în seism şi-au pierdut viaţa 50 de oameni, iar 50.000 au rămas fără locuinţe.



Antena3.ro

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close