Antena 3 CNN High Tech Google testează propriul telefon-Nexus One

Google testează propriul telefon-Nexus One

Google testează propriul telefon-Nexus One
Sursa foto: google phone
14 Dec 2009   •   08:07

Google Inc. a creat un telefon mobil pe care intenţionează să îl vândă direct consumatorilor începând de anul viitor. Telefonul, numit Nexus One, va fi fabricat pentru Google de către HTC Corp. Aceasta va opera cu sistemul Android 2.1, creat special pentru telefoanele mobile de către Google.

Telefonul este "foarte, foarte rapid," declarau surse din cadrul companiei. Este dotat un un chip Snapdragon, are un ecran touchscreen OLED de mare rezoluţie, va fi mai subţire decât iPhone, nu are nicio tastă şi două microfoane. Cel din spate va ajuta la eliminarea zgomotului de fundal.
Aparatul va fi dotat cu o cameră foto "ciudat" de mare.
Pentru cei care nu agreează tastatura touchscreen, o caracteristică voce-text va permite dictarea emailurlor şi a notiţelor vorbind direct cu telefonul.
Acesta este de aşteptat să coste cel puţin 400 de dolari, dar mai probabil spre 500-600 de dolari, apreciază analiştii pieţei.
Cu toate acestea se poate şi ca Google să subvenţioneze telefonul pentru a avea mai mult trafic la produsele sale care aduc venituri din publicitate- o strategie care a funcţionat pentru aproape orice proiect al Google Labs.
Momentan, unele surse relatează că telefonul este în teste în cadrul companiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close