Antena 3 CNN High Tech Patru directori ai Google, în închisoare pentru că au permis postarea unui material video

Patru directori ai Google, în închisoare pentru că au permis postarea unui material video

Patru directori ai Google, în închisoare pentru că au permis postarea unui material video
Sursa foto: Google
26 Noi 2009   •   13:23

Patru directori ai Google au fost condamnaţi la închisoare, după ce au permis postarea pe internet a unui material video în care un adolescent cu sindromul Dawn era batjocorit de doi tineri.

Oficialii Google au clasificat incidentul ca ?un atac direct pe piaţa liberă, deschisă a internetului?, potrivit unui comunicat de presă citat de AFP.

Procesul celor patru angajaţi Google s-a desfăşurat la o curte de judecată din Milano. Procurorii susţin că Google avea responsabilitatea de a împiedica postarea unui astfel de material video pe internet.

Materialul video a fost postat în anul 2006 şi a putut fi vizualizat, fără restricţii, timp de două luni. Adolescentul care suferea de sindromul Dawn (boală genetică ce se manifestă prin retard mental) era botjocorit de patru tineri în faţa unui grup de oameni.

Cei patru angajaţi ai Google care au fost candamnaţi sunt: David Carl Drummond, George De Los Reyes, Peter Fleitcher şi Arvind Desikan.

Potrivit comunicatului remis de Google, materialul video a fost eliminat imediat ce autorităţile europene au solicitat acest lucru. ?Am procedat conform legilor europene şi italiene. Am scos materialul video imediat ce ni s-a cerut acest lucru şi, graţie cooperări cu noi, autorităţile au putut identifica şi pedepsi tinerii care au postat filmul?.

Pe de cealaltă parte, procurorii susţin că procesul nu încalcă ?libertatea internetului, ci legiferează o zonă care pare să nu aibă reguli?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google proces
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close