Antena 3 CNN Externe Premierul Moldovei, ?tulburat? de declaraţiile lui Putin

Premierul Moldovei, ?tulburat? de declaraţiile lui Putin

Premierul Moldovei, ?tulburat? de declaraţiile lui Putin
Sursa foto: vlad filat
25 Mai 2010   •   08:12

Premierul moldovean Vlad Filat declară că este confuz în legătură cu remarcile omologului său rus Vladimir Putin despre instabilitatea politică din Moldova.
Filat declara că după ce s-a întâlnit cu Putin la summitul Comunităţii Statelor Independente la Sankt Petersburg pe 22 mai, premierul rus a declarat la televiziune că situaţia politică din Moldova este încă "instabilă."
Putin a mai comparat situaţia politică din Molodva cu cea din Kîrgîzstan, unde preşedintele a fost alungat pe fondul protestelor antiguvernamentale din aprilie.
Putin a adăugat, totuşi, că situaţia din Moldova "nu este atât de rea ca cea din Kîrgîzstan."
Filat declara că el nu înţelege motivaţia din spatele declaraţiilor lui Putin. El a subliniat că premierul rus l-a tratat ca pe un partener egal în timpul discuţiilor de la summit.


După întâlnire însă, un comunicat al diplomaţiei ruse critica însă poziţia adoptată de Chişinău faţă de declaraţia ruso-ucraineană privind situaţia din Transnistria.

"Autorităţile moldoveneşti, probabil, s-au programat din timp pentru o interpretare sceptică a semnalului de la Kiev, manifestându-şi deschis îndoielile faţă de impactul politic şi juridic asupra soluţionării conflictului", arată un comunicat al Ministerului de Externe rus. Premierul Filat a cerut retragerea armamentului rus din Transnistria şi insituirea unei misiuni internaţionale de menţinere a păcii, în locul celei ruse.

Filat i-a transmis acelaşi lucru lui Vladimir Putin, cu ocazia Summitului CSI de vineri, de la Sankt Petersburg. "Nu am ajuns să văd entuziasm sau soluţii. Am transmis mesajul foarte clar, acest mesaj a fost recepţionat fără să pot spune astăzi că am convenit asupra unei soluţii", a spus Filat despre reacţia lui Putin, relatează Europa Liberă.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vlad Filat Vladimir Putin
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close