Antena 3 CNN Politică Băsescu: "Eram sub influenţa băuturilor alcoolice când am zis ca pensia minimă să fie 500 lei". Ascultă înregistrarea

Băsescu: "Eram sub influenţa băuturilor alcoolice când am zis ca pensia minimă să fie 500 lei". Ascultă înregistrarea

Băsescu: "Eram sub influenţa băuturilor alcoolice când am zis ca pensia minimă să fie 500 lei". Ascultă înregistrarea
Sursa foto: basescu
25 Mai 2010   •   19:51

Traian Băsescu s-a întâlnit marţi cu parlamentarii din arcul puterii. Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, discuţiile dintre Traian Băsescu şi parlamentarii PDL. Şeful statului i-a cam tras de urechi pe miniştrii lui Emil Boc. A avut reproşuri în special pentru unii dintre ei.

?Dacă ne menţinem cheltuielile de după reducerea salariilor şi pensiilor, ar trebui să avem o creştere de 21% a Produsului Intern Brut ca să ne acoperim cheltuielile. Am ajuns într-un punct critic. Sigur, nu vreau să înţelegeţi că eu susţin că nu mai avem soluţii. Vreau să ştiţi că putem s-o mai ducem aşa încă 2 ani? le-a spus Băsescu parlamentarilor.



Un parlamentar i-a atras atenţia preşedintelui că în 2009, pensia minimă garantată ar trebui să fie 500 de lei. Băsescu i-a replicat, în glumă, că...era sub influenţa băuturilor alcoolice când a spus acest lucru. Băsescu le-a mai spus parlamentarilor că tema pensiilor a fost introdusă în campania din 2008 şi că nimeni nu l-a întrebat atunci când Guvernul a susţinut-o.



Băsescu a vorbit şi despre agricultură. El se declară enervat de faptul că pe piaţa românească ajung fructe şi legume turceşti, dar etichetate ca şi cum ar fi produse în Uniunea Europeană.

?Agricultura trebuie fiscalizată. Trebuie dată bătălia cu comerţul intracomunitar. Până la urmă e şi enervant să avem piaţa şi hypermarket-urile pline cu ananas şi banane din Olanda. Când ajung în Consiliu o să-l rog pe primul ministru olandez să-mi arate unde e plantaţia de ananas şi banane din Olanda. Sigur că sunt turceşti şi pe urmă ei le vând cu etichetă olandeză pe piaţa noastră. Nu-i mai iei vamă, nu-i mai iei nimic că e originală din Olanda? a spus preşedintele.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu inregistrare parlamentari
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close