Antena 3 CNN Politică Brânzan cere colegilor din PSD să-l excludă din partid pe Ilie Sârbu, socrul lui Ponta

Brânzan cere colegilor din PSD să-l excludă din partid pe Ilie Sârbu, socrul lui Ponta

Brânzan cere colegilor din PSD să-l excludă din partid pe Ilie Sârbu, socrul lui Ponta
Sursa foto: Ilie Sârbu
13 Apr 2010   •   11:53

Scandal la nivelul PSD Timiş. Demisia prim-vicepreşedintelui filialei, Sorin Grindeanu a provocat atacuri la adresa adversarului direct al acestuia, liderul prganizaţiei, Ilie Sârbu. Fostul ministru şi actual vicepreşedint PSD Timiş, Ovidiu Brânzan a cerut excluderea din partid a socrului lui Victor Ponta, pe care îl acuză de "atac suburban asupra preşedintelui PSD Timişoara, Sorin Grindeanu". Brânzan evocă în sprijinul propunerii sale, statutul PSD care prevede că "orice atac public la adresa unui coleg" se sancţionează cu excluderea din partid.
"Statutul PSD, precum şi hotărârile Biroului Permanent Judeţean al PSD Timiş, prevăd fără echivoc că orice atac public la adresa unui coleg, în afara organelor statutare ale partidului, se sancţionează cu excluderea din partid. Pentru a respecta Statutul PSD, dar şi pentru a reda onoarea organizaţiei şi a membrilor PSD din Timiş, solicit excluderea din partid a (ex)preşedintelui PSD Timiş, Ilie Sârbu. Prin atitudinea sa, Ilie Sârbu s-a exclus de facto din PSD Timiş, deci consider că pot face acest demers public", susţineBrânzan.
Brânzan îşi justifică propunerea de excludere, arătând că este "obligat" să reacţioneze în acest fel din cauza "numeroaselor" atacuri ale lui Ilie Sârbu îndreptate împotriva colegilor de partid, care au "culminat", săptămâna trecută, cu "atacul suburban asupra preşedintelui organizaţiei PSD Timişoara, Sorin Grindeanu".

"Nenumăratele atacuri verbale ale lui Ilie Sârbu, derulate public de-a lungul timpului împotriva a numeroşi colegi, atât din judeţ, cât şi de la nivel central, care au culminat cu recentul atac suburban asupra preşedintelui organizaţiei PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, care tocmai a avut demnitatea să îşi dea cu discreţie demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Timiş, mă obligă să reacţionez", arată Brânzan, în cererea sa scrisă.
Brânzan aminteşte că PSD Timiş a pierdut toate alegerile în judeţ în ultimii şase ani sub conducerea lui Sârnu.
"În urmă cu câteva săptămâni, am solicitat o analiză cinstită a activităţii PSD Timiş, în timpul mandatului lui Ilie Sârbu. Era evident că pierdusem în judeţ toate alegerile din ultimii şase ani. Era evident că organizaţia nu mai era condusă, nici măcar în rarele momente când preşedintele ei, mai mult onorific, ajungea prin judeţ (ca să nu mai vorbim de colegiul senatorial pe care îl reprezintă). Era evident că exista o nemulţumire generalizată în rândul membrilor de partid din Timiş", spune Brânzan.
Întrebat despre cât sprijin beneficiază propunerea sa în partid Brânzan a afirmat că "practic?, toate persoanele cu care s-a întâlnit în ultima vreme ?sunt de acord cu acest lucru, e o cvasiunanimitate".
Preşedintele PSD Timiş, Ilie Sârbu, a declarat, joi, că demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei judeţene nu e "o pierdere" de vreme ce nu a făcut nimic pentru partid din această postură şi că "nu ştie" dacă acesta îşi va păstra funcţiile de preşedinte al PSD Timişoara şi viceprimar al municipiului.
Ilie Sârbu a afirmat că funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Timiş era "mai mult pentru Grindeanu", ca să îl "încurajeze", şi că acesta nu a "făcut nimic" din această poziţie, de aceea demisia lui nu este o pierdere.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close