Antena 3 CNN Politică Geoană: PSD va cere Parlamentului crearea unei comisii de investigare a fraudelor de la alegeri

Geoană: PSD va cere Parlamentului crearea unei comisii de investigare a fraudelor de la alegeri

Geoană: PSD va cere Parlamentului crearea unei comisii de investigare a fraudelor de la alegeri
Sursa foto: Mircea Geoanã
14 Dec 2009   •   15:08

Parlamentarii PSD vor cere conducerii Parlamentului să aprobe constituirea unei comisii excepţionale de investigare a alegerilor prezidenţiale, care să beneficieze de buget şi logistica necesare pentru desfăşurarea activităţii de anchetare, a anunţat liderul social-democrat, Mircea Geoană.

El a mai anunţat că din calitatea de preşedinte al Senatului va solicita convocarea Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului pentru reactivarea comisiei parlamentare de revizuirea a Constituţiei şi punerea acestui text fundamental în confomitate cu conţinutul recentului referndum validat de către români.

În ceea ce priveşte sesizarea depusă de PSD la Curtea Constituţională, Geoană a afirmat că "probele administrate în faţa CCR" sunt probe "extrem de clare, care ar demonstra o masivă şi premeditată fraudare" şi că speră că PSD va avea câştig de cauză.

?Propunem constituirea unei comisii speciale pentru a afla extrem de rapid întregul adevăr de la alegeri. Suntem extrem de convinşi că toate partidele parlamentare vor fi în favoarea unui astfel de demers excepţional. În acest moment există indicii masive de fraudare a alegerilor. Nu cerem decât dreptul nostru legitim, de natură să ridice o suspiciune masivă" a mai spus Geoană, evitând să dea curs unei întrebări de presă referitoare la posibilitatea fraudării alegerilor prezidenţiale atât de către PDL, cât şi de PSD.

Preşedintele PSD a amintit că solicitarea PSD către Curtea Constituţională a avut cinci căi de atac, dintre care doar una a fost reexaminarea voturilor nule. Soluţionarea doar al unui singur aspect din cele cinci reclamte este ?insuficientă şi în mod evident nesemnficativă? a apreciat liderul PSD.

El a susţinut că PSD a solicitat şi compararea CNP-urilor celor care au votat pe listele suplimentare. "A intra într-un mandat prezidenţial cu o astfel de suspiciune reprezintă o formă de blestem pe care nu trebuie să o permitem", a spus Geoană.


În ceea ce priveşte negocierile pentru viitorul executiv, Geaoană a susţinut că constituirea unui guvern în jurul PDL, bazat pe o majoritate parlamentară formată prin furtul a câte unui parlamentar de ici şi de colo, ar constitui ?reţeta dezastrului economic şi social în România?.

?Majoritatea PSD, PNL, UDMR, PC este majoritatea optimă, reprezintă voinţa întregi categorii de votanţi. Formula pe care o avansează liderii PDL este o pseudomodalitate, reprezintă cae mai proastă opţiune pentru România, deoarece perioada dificilă pe care o parcurgem va necesita o majoritate stabilă? a conchis Geoană.


Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close