Antena 3 CNN Politică Lăzăroiu: Preşedintele ar putea recurge la remaniere, dacă guvernul nu ia măsuri în sectorul bugetar

Lăzăroiu: Preşedintele ar putea recurge la remaniere, dacă guvernul nu ia măsuri în sectorul bugetar

Lăzăroiu: Preşedintele ar putea recurge la remaniere, dacă guvernul nu ia măsuri în sectorul bugetar
Sursa foto: lazaroiu
04 Mai 2010   •   09:16

Preşedintele Băsescu este nemulţumit de faptul că executivul întârzie să ia măsurile necesare şi ar putea recurge la remaniere. Este declaraţia consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. Acesta crede că guvernul trebuie şi va lua măsuri nepopulare cât mai curând. Într-un interviu dat ziarului Adevărul, consilierul avertizează că reducerile din sectorul bugetar nu pot fi amânate după luna iunie.

Guvernul trebuie să treacă urgent la reduceri în sectorul bugetar, fără să se gândească la alegerile care vor urma, crede consilierul prezidenţial.

?'Preşedintele a atras atenţia asupra urgenţei. Am vorbit despre un calcul electoral, dar aici este şi un calcul economic. Dacă ne uităm în jur, vedem cazul Greciei şi nu putem să stăm cu mâinile în sân. S-au făcut lucruri, dar mult prea puţin faţă de cât este nevoie. Sectorul bugetar înghite foarte mulţi bani care în bună măsură nu se mai întorc în economie. E ca o gaură neagră? spune Lăzăroiu, citat de Adevărul.

Consilerul prezidenţial spune şi că Executivul a întârziat prea mult măsurile nepopulare din ?două motive. Unul este că membrii Guvernului se uită prea mult la televizor. Iar presa e concentrată pe critica Guvernului. Dacă Guvernul se ghidează după televiziuni nu o să facă niciodată nimic. Al doilea motiv este clientela politică. La noi nu e stabilit până la ce nivel se fac numirile politice şi de unde încep funcţionarii. E o mare greşeală."

Dacă lucrurile nu se îndreaptă, Preşedintele Traian Băsescu ia în calcul chiar remanierea cabinetului Boc.

?Deocamdată au fost primele trei luni de acomodare. Acum e momentul să demonstreze voinţă politică şi să ia măsurile necesare în sectorul bugetar. Dacă nu vor fi luate, se pot lua deciziile referitoare la remaniere. Linia se va trage undeva la toamnă" mai spune Lăzăroiu.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu remaniere
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close