Antena 3 CNN Politică Ministrul Plăcintă nu mai ştie când şi unde a făcut a doua facultate (VIDEO)

Ministrul Plăcintă nu mai ştie când şi unde a făcut a doua facultate (VIDEO)

Ministrul Plăcintă nu mai ştie când şi unde a făcut a doua facultate (VIDEO)
17 Iul 2009   •   20:57

Până vineri dimineaţă, pe pagina oficială a Senatului, Sorina Plăcintă declara că în urmă cu cinci ani a făcut studii la o facultate care nu există. Vineri după-amiază biografia oficială a senatorului a fost corectată.

Biografia care poate să fie consultată pe pagina Senatului este ca un puzzle. Ministrul declară că studiat dreptul, la ?Facultatea ?Dunărea de Jos?, care nu există. Ar fi o universitate de stat cu acelaşi nume, dar unde nu este studentă.

?În registrele noastre nu există nici o absolventă cu numele Sorina Luminiţa Plăcintă?, a declarat Luiza Şerbanescu - purtător cuvant Universitatea Dunărea de Jos Galaţi.

De fapt, noul ministru este student la universitatea particulară ?Danubius". Mai mult, Sorina Plăcintă a început facultatea toamna trecută, nu în 2002 aşa cum scrie în CV.

?Este studentă în anul I 2008-2009, care s-a încheiat, la forma de învăţământ la distanţă?, a precizat Vasilica Negruţ, profesor universitar doctor şi decanul facultăţii de drept.

Mai mult, Facultatea de drept civil unde declară că a fost studentă, nu există. ?Nu ştim ce înseamnă asta. Noi nu avem aşa ceva şi nu există în nomenclator facultatea de drept civil. Domeniul drept, specializarea drept?, a spus Vasilica Negruţ.

Sorina Plăcintă nu e la prima tentativă de a obţine o diplomă în drept. În urmă cu nouă ani ea a mai fost înscrisă la Universitatea ?Danubius" din Galaţi. A renunţat la facultate după doi ani de studii la fără frecvenţă, deşi era integralistă.

Jurnaliştii au găsit greşeli şi în declaraţia de avere. Ea se pare a uitat să declare o firmă din Elveţia pe care a administrat-o şi care este condusă acum de soţul său. De când a fost numită în funcţie, Sorina Luminiţa Plăcintă a evitat contactul cu jurnaliştii.


Observator

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close