Antena 3 CNN Politică Tăriceanu îl propune pe Iohannis preşedinte: Am vedea ce-ar însemna un adevărat şef de stat (VIDEO)

Tăriceanu îl propune pe Iohannis preşedinte: Am vedea ce-ar însemna un adevărat şef de stat (VIDEO)

Tăriceanu îl propune pe Iohannis preşedinte: Am vedea ce-ar însemna un adevărat şef de stat (VIDEO)
21 Apr 2010   •   22:55

Fostul lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, îl vede drept înlocuitor al preşedintelui Traian Băsescu, la alegerile din 2014, pe actualul primar al Sibiului, Klaus Iohannis. În opinia sa, România ar vedea astfel "ce ar însemna un adevărat preşedinte". Declaraţiile fostului premier au fost făcute miercuri seară, la emisiunea Vorbe Grele, moderată de Victor Ciutacu şi difuzată la Antena 2.

"Pe mine m-ar bucura cel mai mult dacă am începe să ne gândim mai profund la ideea Klaus Iohannis - viitor preşedinte al României. Eu cred că ar fi foarte bun ca preşedinte", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, precizând că Iohannis nu ar candida "neapărat" din postura de membru al PNL.

Liderul deputaţilor PNL susţine că edilul Sibiului ar fi un preşedinte echidistant şi echilibrat, spre deosebire de actualul şef al statului, care, potrivit lui Tăriceanu, este "prea legat de partid".

"Văd ca viitor preşedinte o persoană care să fie detaşată de partidele politice care să nu vină cu o încărcătură, cu un bagaj, cu o zestre, cu obligaţii ş.a.m.d. legate de partide. Am vedea ce-ar însemna un adevărat preşedinte - echidistant, echilibrat - faţă de un preşedinte care este prea legat de propriul partid şi de interese care nu au ce să caute în postura de preşedinte", a spus Tăriceanu.

Fostul preşedinte al PNL respinge, însă, posibilitatea ca Iohannis să îi ia locul lui Emil Boc la şefia Guvernului.

"Fără îndoială, Klaus Iohannis poate să fie un premier foarte bun, dar nu cred că este realistă o astfel de ipoteză", a mai declarat Tăiceanu.

TĂRICEANU ÎL PROPUNE PE IOHANNIS PREŞEDINTE


Varianta ca primarul Sibiului să candideze la şefia statului pare cu atât mai posibilă cu cât, nu mai departe de luna trecută, actualul lider al PNL, Crin Antonescu, declara că nu este interesat să candideze la prezidenţialele din 2014.


"Eu nu sunt preocupat în acest moment, deloc, dar deloc, de candidatura la Preşedinţia României în 2014", declara Crin Antonescu, pe 2 martie, la emisiunea Ştirea Zilei.

ANTONESCU DESPRE CANDIDATURA LA PREŞEDINŢIE


Cu doar trei zile înainte de Congresul PNL, în care Antonescu a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al partidului, acesta şi-a întărit afirmaţiile la emisiunea Sinteza Zilei.

"Pe mine pot să spun că nu mă interesează în acest moment alegerile prezidenţiale din 2014. Mă interesează alegerile locale şi mai ales parlamentare din 2012", spunea atunci Antonescu.

ANTONESCU: NU MĂ INTERESEAZĂ PREZIDENŢIALELE


Antena3.ro


×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close