Antena 3 CNN Politică Băsescu: Salariile profesorilor, majorate mai devreme decât a decis Guvernul

Băsescu: Salariile profesorilor, majorate mai devreme decât a decis Guvernul

Băsescu: Salariile profesorilor, majorate mai devreme decât a decis Guvernul
01 Noi 2008   •   09:32

Ordonanţa de amânare a creşterii salariilor din educaţie a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Comisiile de specialitate din Senat o vor analiza săptămâna viitoare. În acelaşi timp, preşedintele Traian Băsescu este de părere că profesorii şi-ar putea primi salariile majorate mai devreme decât a decis Guvernul. Şeful statului a declarat la postul public de radio că noul Executiv va anula ordonanţa de urgenţă dată de Guvernul Tăriceanu.
Băsescu a vorbit şi despre nominalizarea viitorului premier, după alegeri, susţinând că şi dacă un partid va obţine 51% în alegeri, persoana care să devină prim-ministru nu poate fi impusă. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este posibil să nominalizeze ca premier pe unul dintre cei trei lideri politici desemnaţi de partide. ?Niciodată nu va putea spera vreun om să devină prim-ministru, cât timp eu sunt preşedinte, dacă ştie că a participat la o discuţie cu oameni de afaceri, în care s-a stabilit în afara cadrului instituţional al acestei ţări, să se formeze Marea companie energetică?, a subliniat preşedintele.
Cu toate acestea, şeful statului a afirmat că declaraţia ambasadorului Statelor Unite, Nicholas Taubman, privind corupţia din România este ?nemeritată şi dură?. Preşedintele s-a arătat nemulţumit de faptul că nu a reuşit o împărţire administrativă a României. Soluţia preşedintelui ar fi împărţirea ţării în şapte judeţe, mai ales pentru evitarea birocraţiei locale. Băsescu a comparat actuala împărţire administrativă a ţării cu cea din perioada comunistă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: salarii profesori
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close