Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Ţinutul Secuiesc nu există (VIDEO)

Victor Ponta: Ţinutul Secuiesc nu există (VIDEO)

Victor Ponta: Ţinutul Secuiesc nu există (VIDEO)
Sursa foto: ponta
20 Mar 2010   •   14:22

Ţinutul Secuiesc nu e România pentru că Ţinutul Secuiesc nu există! Este mesajul pe care Victor Ponta, preşedintele PSD, l-a transmis românilor prezenţi la Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş. Adunarea a adoptat un memorandum, iar sala arhiplină a scandat lozinci patriotice, după ce a fost intonat imnul naţional.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la adunarea de la Topliţa, că PSD nu va accepta niciodată o modificare a Contituţiei care să prevadă că în România o altă limba decât cea română va fi limbă oficială şi nici faptul ca în România să existe autonomie pe criterii etnice.

"Mă aflu aici pentru a exprima în numele partidului nostru o poziţie foarte clară şi foarte fermă pe care reprezentanţii de astăzi ai puterii au întârziat să o aibă şi pentru a da nişte răspunsuri de la cei care conduc ţara şi de a vă manifesta o solidaritate de care aveţi foarte mare nevoie", a afirmat Ponta, la adunarea organizată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, potrivit Mediafax.

Liderul social-democraţilor a spus că, în 1917, străbunicul său a dezertat din Armata Austro-Ungară şi a trecut în România pentru a primi cetăţenie română, astfel că el are "o datorie morală şi personală" să spună că "Ardealul este România".

"Vreau să ştiţi că nu sunteţi singuri în această parte a României şi că de câte ori veţi avea dreptate veţi avea pe cineva, indiferent din ce partid şi indiferent din ce zonă a ţării, care se va bate pentru dreptatea dumneavoastră. Am şi o datorie morală şi personală. În 1917, străbunicul meu a dezertat din Armata Austro-Ungară, a trecut în România pentru a primi cetăţenia română şi simt o datorie faţă de el şi faţă de toţi ceilalţi să spun, şi acum la o sută de ani după, că Ardealul este România, că niciun român nu trebuie să plece din locul în care s-a născut pentru a se simţi în ţara lui şi că într-adevăr eu cred că Ţinutul Secuiesc nu este România, pentru că nu există Ţinutul Secuiesc", a afirmat Ponta.

Ponta şi-a continuat discursul amintind că în România niciun cetăţean nu trebuie să aibă mai puţine drepturi decât celălalt, dar niciunul mai multe decât ceilalţi.
"Cred că în România niciun cetăţean nu trebuie să aibă mai puţine drepturi decât altul, dar cred că niciun cetăţean nu trebuie să aibă mai multe drepturi decât ceilalţi. Şi cred că dreptul la educaţie, în primul rând, la sănătate, dreptul la muncă, care ne este luat în aceste zile, dreptul la pensie, trebuie să fie aplicat pentru români, maghiar, pentru orice om care trăieşte cinstit şi munceşte în această ţară".

Potrivit liderului PSD, va fi foarte greu pentru reprezentanţii românilor din cele trei judeţe să aibă o poziţie din partea reprezentanţilor statului român atât timp cât existenţa lor la putere depinde de voturile maghiarilor.

Adunarea Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş a adoptat un memorandum care va fi adresat autorităţilor statului. Prin document se solicită măsuri concrete împotriva acţiunilor separatiste ale unor liderii maghiari. Concret, românii cer respectarea limbii române ca limbă oficială şi anchetarea cazurilor de discriminare la care sunt supuşi românii. Aproximativ 900 de persoane participă, sâmbătă, la Topliţa, la adunarea organizată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, la aceasta fiind prezenţi şi liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.



Antena3.ro


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close