Antena 3 CNN Actualitate 50 de noi cazuri de gripă porcină, confirmate sâmbătă în România

50 de noi cazuri de gripă porcină, confirmate sâmbătă în România

50 de noi cazuri de gripă porcină, confirmate sâmbătă în România
Sursa foto: Protectie gripa
07 Noi 2009   •   16:20

Nicio zi fără noi cazuri de gripă. Sâmbătă au fost confirmate 50 de noi cazuri, ceea ce duce numărul total de îmbolnăviri la 847. În multe farmacii nu se mai găsesc măşti de protecţie, însă în Gara de Nord din Capitală s-au împărţit gratuit. Situaţie gravă este şi la Iaşi, unde numărul celor aflaţi în carantină din cauza gripei noi a ajuns la 116.

În Iaşi numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 95. Alte 21 de persoane care au intrat în contact cu cei infectaţi sunt în carantină. Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi este aproape plin, dar, în cazul în care va fi necesar, vor putea fi folosite paturile din Clinica de Dermatologie din Tătăraşi şi cele din Clinica de Endocrinologie a Spitalului ?Sfântul Spiridon".

În Argeş, Mehedinţi şi Dolj au fost confirmate câte două cazuri de persoane infestate cu virusul A H1N1. În Capitală analizele au confirmat 10 cazuri noi în doar 24 de ore. Mulţi oameni poartă deja măşti de protecţie pe stradă. În Gara de Nord au fost împărţite 4.000 de măşti călătorilor care plecau spre Moldova şi spre Valea Prahovei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close