Antena 3 CNN Actualitate Ameninţare cu bombă pe aeroportul din Timişoara

Ameninţare cu bombă pe aeroportul din Timişoara

Ameninţare cu bombă pe aeroportul din Timişoara
Sursa foto: aeroport
27 Mar 2010   •   21:11

Amenintare cu bombă la aerogara aeroportului Traian Vuia din Timişoara. Un bărbat a sunat, sâmbătă seara, la serviciul 112 şi a spus că în aeroportul Traian Vuia din Timişoara este o bombă. Apelul a fost făcut de la un telefon public. Poliţiştii şi specialiştii serviciului pirotehnic verifică în acest moment aerogara. ISU Banat a trimis la faţa locului patru echipaje pentru a verifica zona vizată de ameninţarea cu bombă. Şeful ISU Banat a declarat, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, că este vorba, cel mai probabil, de o alarmă falsă şi că primele indicii arată că apelul de alarmă cu bombă a fost făcut la dispeceratul 112 de către un bărbat aflat în stare de ebrietate.

Conducerea aeroportului s-a întrunit în şedinţă de urgenţă. Nici o cursă nu este programată să decoleze sau să aterizeze la Timişoara, în această seară.

Săptămâna trecută, aeroportul Traian Vuia s-a mai confruntat cu o situaţie similară. La acea dată, o farsă sinistră a provocat un adevărat haos pe aeroportul din Timişoara. Totul a pornit de la o alertă cu bombă, dar situaţia a degenerat din cauza informaţiilor contradictorii venite de la oficialii aeroportului. Cel care a dat telefonul este un constănţean de 49 de ani care suferă de schizofrenie.

Primele informaţii arătau ca este vorba despre o aeronavă Wizzair. Apoi, despre un avion al companiei Carpatair. Reprezentanţii Wizzair au negat că ar fi implicaţi în incident, iar în scurt timp au făcut acelaşi lucru şi reprezentanţii Carpatair.

Procurorii DIICOT au reuşit, însă, să-l identifice pe bărbatul care a efectuat apelul de urgenţă. Este vorba despre Viorel Anghelescu, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Constanţa. El a fost ridicat de la domiciliu şi dus la audieri. Iniţial, s-a crezut că bărbatul era ofiţer în rezervă. Într-un comunicat de presă, Ministerul Apărării preciza, însă, că Viorel Anghelescu nu a fost niciodată cadru al MApN.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alarma bomba aeroport Timisoara 112 ISU
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close