Antena 3 CNN Actualitate Câinii comunitari din Sibiu, exportaţi în Germania

Câinii comunitari din Sibiu, exportaţi în Germania

Câinii comunitari din Sibiu, exportaţi în Germania
Sursa foto: Caini comunitari
23 Mai 2009   •   20:46

Câinii comunitari din Sibiu sunt exportaţi în Germania. Primul transport cu aproape 50 de animalele a plecat sâmbătă spre Frankfurt. Acolo patrupedele vor ajunge într-un adăpost special şi vor fi date spre adopţie famililor care vor un animal de companie.

39 de câini adulţi şi 9 pui au fost urcaţi într-un microbuz cu destinaţia Frankfurt. Exportul de câini comunitari a fost posibil printr-un parteneriat încheiat între Primăria Sibiului şi o fundaţie din Germania care apără drepturile animalelor. Îngrijitorii patrupedelor speră că acestea vor avea o viaţă mai bună în Germania.

Primăria şi fundaţia din Germania au încheiat un contract cu clauze foarte stricte pentru a fi siguri că patrupedele nu vor avea de suferit. În contract se prevede ca cei care vor înfia animalele sănu le ţină în lanţuri sau închise în padocuri.

În Sibiu există peste 2.000 de câini maidanezi. Numărul lor a crescut de anul trecut când a fost desfiinţat adăpostul pentru animale, din cauză că nu corespundea cu cerinţele Uniunii Europene. Primăria din Sibiu speră să reuşească să mai trimită câteva transporturi de câini cu destinaţia Germania.

Antena 3

×
Subiecte în articol: caini comunitari
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close