Antena 3 CNN Actualitate Criza aduce vacanţe de lux la preţuri reduse

Criza aduce vacanţe de lux la preţuri reduse

Criza aduce vacanţe de lux la preţuri reduse
Sursa foto: Tailanda
28 Mar 2009   •   11:34

Vacanţe de lux, la preţ redus. Aceasta este oferta multor agenţile de turism care, din cauza crizei economice, au făcut ca destinaţii precum Tailanda, Dubai sau Sardinia să nu mai reprezinte un lux, pentru turiştii români. Evenimentul Zilei prezintă în ediţia de sâmbătă câteva dintre locaţiile exotice pentru care nu se mai plăteşte o adevărată avere pentru a putea fi vizitate.

Sardinia, Coasta de Azur, Dubai sau Tailanda sunt doar câteva dintre destinaţiile care pot fi vizitate acum şi de românii cu venituri medii. Pentru aceste locaţii, pachetele turistice au scăzut cu aproximativ 20%-30%.

Thailanda reprezenta până mai ieri o destinaţie greu accesibilă oamenilor de rând, din cauza transportului mult prea scump. Acum, însă, criza economică i-a făcut pe operatorii aerieni, cât şi autorităţile thailandeze să reducă chiar şi cu 40% preţurile biletelor de avion către Tailanda. În plus, pentru o mai bună promovare a acestei ţări în România, s-a luat decizia suspendării pentru o perioadă limitată a vizei obligatorii pentru cetăţenii români.

Un exemplu care ilustrează foarte bine încercarea de adaptare la criză este, însă, Dubai. Destinaţia, considerată un simbol al luxului, extravaganţei şi grandorii tinde să devină anul acesta o locaţie accesibilă şi românilor cu venituri cu venituri medii. Dacă anul trecut, de exemplu, în luna iunie, preţul unui bilet Bucureşti - Dubai era de aproximativ 500 - 600 de euro, acum există oferte speciale între 180 şi 345 euro.

Un pachet de şapte nopţi la un hotel de patru stele, în Dubai, cu mic-dejun şi bilet de avion incluse poate fi achiziţionat, anul acesta la preţul de 700 de euro/persoană, cu 300 de euro mai puţin decât anul trecut.

Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close