Antena 3 CNN Actualitate Discriminare : Primăria Tg. Secuiesc, obligată să facă site şi pentru români

Discriminare : Primăria Tg. Secuiesc, obligată să facă site şi pentru români

Discriminare : Primăria Tg. Secuiesc, obligată să facă site şi pentru români
Sursa foto: tg secuiesc site
22 Ian 2009   •   05:19

Deşi etnicii maghiari, dar mai ales reprezentanţii lor politici au acuzat de nenumărate ori statul român de discriminare, în regiunile cu populaţie majoritar maghiară, românii par a fi cei care suferă din cauza limbii. Astfel, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a constatat că site-ul primăriei Tîrgu Secuiesc are informaţii preponderent numai în limba maghiară. Drept urmare a cerut instituţiei să îşi actualizeze pagina de internet şi cu limba română.
Primarul Racz Karoly trebuie acum să modifice conţinutul pentru ca pagina de internet a municipiului să conţină aceleaşi informaţii şi pentru populaţia maghiară, şi pentru cea română.
Pe pagina de internet a municipiului Târgu-Secuiesc (www.kezdi.ro) informaţiile in limba romană sunt semnificativ mai puţine decat cele în limba maghiară, iar pagina www.targusecuiesc.ro nu funcţionează .
Consiliul a remarcat că, fără o justificare obiectivă, cetăţenii de etnie română din Târgu-Secuiesc, care accesează pagina de internet a municipiului, finanţată din taxele şi impozitele cetăţenilor, nu găsesc aceleaşi informaţii pe care le găsesc cetăţenii de limba maghiară. Prin urmare, este vorba despre o preferinţă, bazată pe limbă, care are ca efect restrangerea exercitării dreptului de acces la informaţii de interes public in limba romană.
Aceeaşi problemă a mai fost sesizată şi în cazul altor site-uri, printre care şi cel al Consiliului Judeţean Harghita.
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close