Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea are liber la construit pe un teren pe care trebuia să treacă iniţial un bulevard

Elena Udrea are liber la construit pe un teren pe care trebuia să treacă iniţial un bulevard

Elena Udrea are liber la construit pe un teren pe care trebuia să treacă iniţial un bulevard
Sursa foto: udrea
24 Aug 2009   •   10:24

Coincidenţă fericită pentru afacerile Elenei Udrea. Ministrul Turismului poate acum să construiască în voie pe un teren, pe care trebuia să treacă iniţial un bulevard. În ziua în care traseul şoselei a fost schimbat, Elena Udrea a primit aviz pozitiv pentru construcţie, pe proprietatea sa. O anchetă, desfăşurată de Jurnalul Naţional, a scos la iveală aceste coincidenţe.

Elena Udrea deţine din 2007, conform declaraţiei de avere, un teren de 6.000 de metri pătraţi pe malul lacului Griviţa, în cartierul Dămăroaia din Capitală. Până acum nu a putut să construiască nimic, pentru că proprietatea ministrului era brăzdată, ce-i drept, pe hârtie, de viitoarea străpungere către autostrada Bucureşti-Braşov.

?Norocul? i-a surâs, însă, în acest an Elenei Udrea. Bulevardul şi-a modificat traseul: va traversa Lacul Griviţa şi cimitirul Dămăroaia, dar nu va mai trece peste proprietatea ministrului.

Proiectul prezentat de specialişti în numeroasele comisii de mediu a fost destul de controversat. Viitorul bulevard spre autostradă va trece peste lac şi cimitir, situaţie în care se evită exproprierile, inclusiv pentru terenul Elenei Udrea.

În august, la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului a fost prezentat spre avizare Planul Urbanistic Zonal pentru cartierul rezidenţial ce va fi ridicat pe terenul Elenei Udrea.

Planul urbanistic zonal al Ministrului Turismului aşteaptă în acest moment ultimele avize. Vor fi cinci blocuri cu câte două etaje.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Elena Udrea teren constructie blocuri bulevard
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close