Antena 3 CNN Actualitate Cercetările continuă în cazul jafului armat din Braşov. Vezi portretul robot al ucigaşului

Cercetările continuă în cazul jafului armat din Braşov. Vezi portretul robot al ucigaşului

Cercetările continuă în cazul jafului armat din Braşov. Vezi portretul robot al ucigaşului
Sursa foto: Cercetari
30 Ian 2009   •   11:33

Jaful armat de la o casă de schimb din Braşov, soldat cu doi morţi şi un rănit grav, precum şi armele furate dintr-o unitate militară din Ciorogârla sunt două cazuri care au şocat, joi, opinia publică din România. În ambele cazuri, anchetele înaintează cu dificultate.
Atacatorul de la casa de schimb se află în continuare în libertate. Declaraţiile martorilor sunt destul de confuze, iar imaginile din timpul atacului nu au fost surprinse de camerele de supraveghere.
Poliţiştii au realizat, vineri, portretul robot al atacatorului.
Autorul atacului are între 28 şi 35 de ani, 1,65-1,70 metri înălţime şi este slab, spre atletic, cu umerii laţi.
"În momentul comiterii infracţiunii, acesta purta o haină neagră, descheiată, cu gulerul ridicat, o cămaşă albă şi pantaloni de stofă deschisă. Pe cap purta o căciulă mare trasă pe ochi şi, de asemenea, ochelari", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Braşov, Liviu Naghi.

Iată semnalmentele ucigaşului din Braşov:
- Vârsta: 28 - 35 ani
- Înălţime: 1,65 - 1,70
- Culoare păr: brunet
- Ten: deschis
- Umeri laţi
- Slab, spre atletic
- Haine închise
- Căciulă cu cozoroc
PORTRETUL ROBOT AL UCIGAŞULUI DIN BRAŞOV:

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului (IPJ) Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a precizat că poliţiştii îl caută pe bărbat atât în zona în care a avut loc atacul, cât şi în întreg judeţul, anchetatorii având un cerc restrâns de suspecţi.

Atacatorul nu a acţionat întâmplător. A aşteptat ca paznicii să intre cu banii în maşină, iar apoi i-a împuşcat pe agenţii de pază ai casei de schimb valuar, a luat geanta şi a fugit. Imediat după atac, hoţul a fugit spre Tâmpa.
Singurul supravieţuitor, şoferul maşinii, şi-a pierdut ochiul stâng după ce a fost împuşcat în cap. Medicii i-au extras, vineri, glonţul care i-a trecut prin ochi şi s-a oprit în cutia craniană, printr-o intervenţie chirurgicală. În următoarele zile, rănitul va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale deoarece a fost rănt şi la umărul stâng, un al doilea glonţ oprindu-i-se în humerus.
Trecătorii s-au luat după atacator. Speriat, acesta a aruncat geanta cu bani, însă a tras totuşi spre urmăritori. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Braşov, un trecător care a încercat să-l oprească pe infractor a fost, de asemenea, împuşcat mortal.

Două persoane au murit şi o a treia a fost rănită, joi seară, după ce au fost împuşcate la o casă de schimb valutar din centrul municipiului Braşov. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean din Braşov.
Sute de poliţişti şi jandarmi au alcătuit filtre în zonă şi nicio maşină nu poate intra sau ieşi fără a fi atent verificată.
Casa de schimb valutar se află în centrul Braşovului. "Dacă aceşti infractori au prins curaj să acţioneze în aceste zone extrem de populate, este un semnal de alarmă", susţine Emil Niţă, prefectul Braşovului.
Oricine poate da informaţii despre identitatea atacatorului este rugat să sune la 112.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Brașov casa de schimb valutar ciorogarla
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close