Antena 3 CNN Actualitate Jumătate de milion de români, infectaţi cu hepatita C. Doar câteva mii ştiu ca sunt bolnavi (VIDEO)

Jumătate de milion de români, infectaţi cu hepatita C. Doar câteva mii ştiu ca sunt bolnavi (VIDEO)

Jumătate de milion de români, infectaţi cu hepatita C. Doar câteva mii ştiu ca sunt bolnavi (VIDEO)
03 Iun 2010   •   23:40

Jumătate de milion de români sunt infectaţi cu hepatita C. Doar câteva mii ştiu ca sunt bolnavi. Cei mulţi răspândesc virusul fără ştie, iar numărul îmbolnăvirilor este alarmant. De aceea, cercetători încearcă să înţeleagă boala pentru a o putea trata.

Mii de români au fost diagnosticaţi cu hepatită la Centrul Medical Victor Babeş. Au fost trataţi, însă boala nedepistată la timp le-a pus viaţa în pericol.

?Bolile infecţioase sunt afecţiuni cu impact social deosebit?, a declarat dr. Petre Calistru - medic primar în cadrul centrului de diagnostic Victor Babeş.

Pentru că la peste jumătate dintre pacienţi, tratamentele au dat efecte secundare. Printre ele - scăderea auzului. Medicii spun că pacienţii ar scapă de complicaţii dacă boala s-ar descoperi în timp.
?Nu un singur specialist poate să rezolve. Este nevoie de laborator, de un virusolog, de un farmacolog?, a precizat dr. Petre Calistru - medic primar în cadrul centrului de diagnostic Victor Babeş.

Tratamentul hepatitei C costă 10.000 de euro pe an pentru un pacient şi de aceea 50 de cercetători de la Centrul Medical de Diagnostic Victor Babeş caută soluţii pentru medicii şi bolnavii care se confruntă cu hepatite virale.



Observator

×
Subiecte în articol: hepatita c
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close