Antena 3 CNN Actualitate Peste 330.000 de profesori vor intra mâine în grevă

Peste 330.000 de profesori vor intra mâine în grevă

Peste 330.000 de profesori vor intra mâine în grevă
09 Noi 2008   •   09:41

A mai rămas o zi până la protestul de amploare al profesorilor. Peste 330.000 de dascăli vor merge luni la şcoală, dar nu vor face ore. De altfel, luni parlamentarii vor dezbate ordonanţa care a blocat creşterea salariilor profesorilor şi moţiunea de cenzură a PD-L pe Educaţie. Membrii celor patru Federaţii Sindicale din Învăţământ: Alma Mater, FSLI, FEN şi Spiru Haret intră luni în grevă de avertisment între orele 12:00 şi 14:00. În aceeaşi zi, în timp ce în plenul Senatului va fi dezbătută ordonanţa de urgenţă care a blocat legea privind creşterea salariilor, dascălii vor picheta sediul Parlamentului.
De asemenea, tot luni parlamentarii vor dezbate şi moţiunea de cenzură a PD-L pe tema Educaţiei. Sindicatele din învăţământ ameninţă că vor declanşa pe 18 noiembrie greva generală, în cazul în care actul normativ nu va fi aplicat. Şi bugetarii din Alianţa Sed Lex intră în grevă generală pe 13 noiembrie. Ei cer salarii mai mari cu 50 sau chiar 60%.
În schimb, membrii Federaţiei Santitas care ameninţau la rândul lor cu greva generală, au decis în urmă cu două zile să renunţe la proteste, urmând ca săptămâna viitoare să semneze un acord cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. În acelaşi timp, membrii confederaţiei Cartel Alfa şi membrii Blocului Naţional Sindical au anunţat că deocamdată nu vor apela la forme de protest. Sindicaliştii s-au întâlnit vineri cu ministrul Muncii şi au ajuns la un acord în privinţa Legii de salarizare în sistemul bugetar.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close