Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre copiii înecaţi la Eforie fusese salvat din acelaşi loc de salvamari, cu o zi în urmă

Unul dintre copiii înecaţi la Eforie fusese salvat din acelaşi loc de salvamari, cu o zi în urmă

Unul dintre copiii înecaţi la Eforie fusese salvat din acelaşi loc de salvamari, cu o zi în urmă
Sursa foto: Copil inecat
09 Aug 2009   •   12:03

Profesoara care îi însoţea pe cei doi copii înecaţi la Eforie susţine că le-a spus elevilor că e periculos să intre în apă, dar că aceştia nu au ascultat-o. O altă informaţie care a ieşit la iveală duminică este că una dintre victime fusese salvată cu o zi în urmă de salvamari de la înec, în acelaşi loc.

Cel de-al doilea copil nu a fost găsit găsit deocamdată. Au fost declanşate mai multe anchete din partea autorităţilor, fără rezultate încă.

Salvamarii au reluat duminică căutările trupului celui de-al doilea copil, înecat sâmbătă la Eforie Sud. Operaţiunea este însă una dificilă din cauza curenţilor puternici. Între timp, poliţia a interogat-o pe profesoara care se afla cu copiii pe plajă. În paralel, şi Ministerul Tineretului a deschis o anchetă în acest caz. Trupul celuilalt copil înecat a fost scos la mal sâmbătă, după câteva ore de căutări intense.

Tragedia s-a petrecut pe o plajă neamenajată, unde accesul în apă era interzis, din cauza curenţilor puternici. Veniţi în tabără la Eforie Nord, cei doi copii s-au aventurat în larg, la aproximativ 100 de metri depărtare de ţărm. Nu era pentru prima dată când elevii au fost duşi acolo de însoţitori.

Elisabeta Mincior, profesoara care îi însoţea pe tineri, are 42 de ani, e necăsătorită şi nu are copii. Predă chimia la şcoala din Şerbeşti. A mai fost cu elevii în tabere, dar nu a avut probleme. În schimb, în urmă cu un an a apărut în ziare, după ce s-a încăierat cu o colegă învăţătoare.

Atunci, profesoara a fost penalizată de şefi cu 10% din salariu, timp de trei luni. Acum este cercetată pentru ucidere din culpă şi riscă 7 ani de închisoare.


Antena 3

×
Subiecte în articol: copil inecat
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close