Antena 3 CNN Actualitate Slatina. Un bolnav a decedat după ce a fost plimbat cu ambulanţa timp de patru ore

Slatina. Un bolnav a decedat după ce a fost plimbat cu ambulanţa timp de patru ore

Slatina. Un bolnav a decedat după ce a fost plimbat cu ambulanţa timp de patru ore
Sursa foto: Spital
23 Ian 2009   •   17:05

Un bolnav a murit, după ce a fost plimbat, timp de patru ore, pe la mai multe secţii spitaliceşti şi nu a fost tratat. Familia bărbatului de 62 de ani, care locuieşte în localitatea Drăgăneşti-Olt, a apelat Serviciul de Urgenţă 112 la ora 12.15. "Medicul de pe ambulanţă a constatat că acesta are dureri abdominale, stări de rău, dar este conştient", a declarat pentru Mediafax Radu Nucă, managerul Serviciului de ambulanţă Olt.
Omul, care era deshidratat şi nu mâncase de trei zile, a fost transportat la centrul de sănătate, deoarece în Drăgăneşti-Olt nu există spital. Apoi, pentru că la centrul de sănătate nu se afla nici un medic la acea oră, bărbatul a fost trimis cu ambulanţa în Slatina şi a fost internat la Unitatea de primire urgenţe la ora 13.30. A fost diagnosticat cu "subnutriţie grad 2 - 3" şi transferat la Secţia de boli interne, din cadrul aceluiaşi spital.
Bărbatul nu avea, însă, asigurare medicală, motiv pentru care a fost trimis înapoi la Unitatea de primire urgenţe unde, timp de o oră şi jumătate, "s-a aşteptat confirmarea prin fax a faptului că bolnavul are asigurare", a explicat Radu Nucă. La primirea confirmării, pacientul a fost transferat din nou la Secţia de boli interne, unde medicii "au stabilit diagnosticul de 'denutriţie' şi i-au prescris un tratament pe care bolnavul trebuia să-l urmeze la Spitalul de boli cronice".
La spitalul recomandat nu era de găsit nici un medic la ora la care ambulanţa a adus pacientul şi echipajul a decis să îl ducă pe bărbat înapoi la Unitatea de primire urgenţe a Spitalului Judeţean. "La ora 16.45, când echipajul Ambulanţei a părăsit UPU, pacientul era în viaţă", declară Radu Nucă, dar a decedat numai câteva minute mai târziu.
Update:
Au fost luate primele măsuri în cazul medicilor care l-au purtat pe bărbatul de 62 de ani de la o secţie de spital la alta până a murit. Unul din medici va plăti cu 10 % din salariul pe 3 luni. Celelale cadre medicale au primit câte un avertisment scris, primul pentru ca nu l-a internat pe bărbat fiindcă nu avea deverinţă, iar al doilea pentru examinare superficială.
Ministrul sănătăţii Ion Bazac şi subsecretarul de stat Raed Arafat au ajuns la Slatina, unde vor face propriile verificări.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close