Antena 3 CNN Economic Auto 50 de noutăţi la Salonul Auto de la Geneva. Vezi ce vor aduce marii constructori auto

50 de noutăţi la Salonul Auto de la Geneva. Vezi ce vor aduce marii constructori auto

50 de noutăţi la Salonul Auto de la Geneva. Vezi ce vor aduce marii constructori auto
Sursa foto: pininfarina b0
02 Mar 2009   •   16:58

Cea mai ieftină maşină din lume, automobile cu emisii reduse sau variante ecologice, modelul Duster de la Dacia, sunt doar câteva dintre cele peste 50 de noutăţi care vor fi prezentate la Salonul Auto de la Geneva, considerat unul dintre cele mai importante din întreaga lume.
Cea mai ieftină maşină din lume este, după cum se ştie deja, Tata Nano. La cei 2.000 de dolari, atât cât costă, maşina produsă de compania indiană Tata Motors, nu va avea niciun rival la capitolul preţ. Constructorul indian va aduce la Geneva şi primul model electric intitulat Indica Vista EV (electric vehicle).
Dacia va prezenta Duster, un concept crossover, împreună cu model ul Sandero cu motor de 1,2 litri şi 75 cai putere.
Compania Tesla se va număra printre cei 30 de producători de automobile ecologice sau cu emisii reduse, ce vor fi prezenţi la Geneva.

Tesla Roadster, modelul electric sportiv despre care s-a vorbit destul de mult datorită acceleraţiei sale fantastice va putea fi admirat în Elveţia. Maşina costă 100.000 de dolari şi a intrat în producţia de serie din marie 2008.
Renault va prezenta conceptul electric Z.E., în timp ce Pininfarina şi Bollore vor aduce tot un vehicul electric.

Japonezii de la Honda vor prezenta hibridul Insight care va putea fi cumpărat şi în România din vară.

Bentley va veni la Geneva cu un model sport de lux, considerat cel mai rapid al mărcii. Maşina al cărei nume nu a fost dezvăluit deocamdată, poate fi alimentată şi cu biocombustibil.
Ferrari va prezenta 599 GTB Fiorano, iar BMW şi Mercedes vor dezvălui seria 5 GT respectiv coupe-ul E-Classe. Audi va aduce versiunea decapotabilă A5 şi un TT mai puternic, intitulat TTRS.
Printre celelate maşini care vor debuta la Geneva se numără SUV-ul Skoda, Yeti, noul Chevrolet Spark şi crossover-ul Peugeot 308.
Fiat va prezenta varianta decapotabilă a modelului de succes 500C iar SAAB va veni cu 9-3X, maşină care va fi disponibilă şi în România din această vară.
Conceptul No3 va fi noutatea adusă de Kia la Geneva iar americanii de la Chrysler vor prezenta 200C EV, un concept ecologic, în timp ce Ford va veni cu conceptul MAV.

GT by Citroen este conceptul cu care se vor lăuda francezii, iar coreenii de la Hyundai vor aduce i20. Suzuki va prezenta Alto, iar Toyota va aduce a treia generaţie a hibridului Prius şi automobilul de familie Verso.

Lexus, divizia de lux a japonezilor de la Toyota, va prezenta un coupe bazat pe limuzina IS. Subaru va expune două conepte ale căror nume nu sunt, deocamdată, cunoscute.
Nissan aduce conceptul Qazana în timp ce Mazda va prezenta Kiyora şi Mazda3 sport (MPS). Opel va introduce conceptul hibrid Ampera iar Volkswagen prezintă noua generaţie a limuzinei Phaeton şi noul Polo.

Salonul Auto de la Geneva va avea loc între 3 şi 15 martie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close