Antena 3 CNN Economic Auto Municipalitatea interzice parcarea în Capitală, în timpul zilei, pe unele bulevarde mari

Municipalitatea interzice parcarea în Capitală, în timpul zilei, pe unele bulevarde mari

Municipalitatea interzice parcarea în Capitală, în timpul zilei, pe unele bulevarde mari
04 Iun 2010   •   20:50

Atenţie, şoferi, parcarea în Capitală va fi interzisă în timpul zilei pe unele bulevarde mari. Autorităţile speră să mai degajeze astfel traficul şi să evite ambuteiajele. Acum rămâne întrebarea: unde ar trebui să parcheze şoferii care parcau în mod normal pe bulevardele respective?

În scopul îmbunatăţirii condiţiilor de defăşurare a circulaţiei rutiere, municipalitatea a demarat o acţiune de studiere a zonelor în care se creează aglomerări de trafic, identificând cauzele care generează aceste aspecte negative şi propund măsuri de înlăturare a acestora.

Principala cauză a aglomerarilor de trafic este scăderea capacităţii de circulaţie a arterelor, motivată de parcarea pe zona carosabilă. Aşadar, se impune instituirea unor restricţii de oprire în anumite intervale orare cu valori crescute ale fluxurilor de circulaţie. În celelalte intervale orare se poate permite staţionarea, astfel încât să existe posibilitatea riveranilor de a-şi parca autovehiculele.

Pentru început, în cadrul unui proiect pilot, se va interzice oprirea în intervalul 07:30 - 19:30, în zilele lucrătoare, pe bulevardul Ion Mihalache, pe tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi strada Turda, începând cu data de 07.06.2010.

Dupa analizarea efectelor restricţiilor impuse prin acest proiect pilot, acesta se va extinde şi pe alte artere importante pe care se produc ambuteiaje.

Antena 3

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close