Antena 3 CNN Externe Obama autorizează finanţarea cercetării în domeniul celulelor-stem

Obama autorizează finanţarea cercetării în domeniul celulelor-stem

Obama autorizează finanţarea cercetării în domeniul celulelor-stem
Sursa foto: celule stem
10 Mar 2009   •   13:05

Preşedintele american, Barack Obama, a autorizat din nou, luni, finanţarea de către stat a cercetării în domeniul celulelor-suşă embrionare, exprimându-şi speranţa că aceasta va ajuta la ameliorarea unora dintre cele mai grave boli.

"Vom aduce schimbarea la care atât de numeroşi oameni de ştiinţă şi cercetători, atâţia medici , bolnavi şi rude ale lor au sperat în cursul ultimilor opt ani şi pentru care s-au luptat. Vom ridica interdicţia la nivel federal cu privire la finanţarea cercetării, foarte promiţătoare, asupra celulelor-suşă embrionare", a declarat Obama, înainte de a semna un decret în acest sens.
"Vom oferi un sprijin puternic oamenilor de ştiinţă care efectuează această cercetare", a mai spus preşedintele american.
Obama a arătat că interdicţia instituită de predecesorul său a dăunat reputaţiei SUA de pionier al ştiinţei.
Preşedintele american a adus un omagiu actorului Christopher Reeve, care a fost un susţinător şi al cercetărilor în domeniu după ce a suferit un accident ce a dus la paralizia sa.

?Cursa este cu noi, să căutăm ziua când cuvinte precum terminal sau incurabil vor fi retrase definitiv din vocabularul nostru?, declara Obama în faţa unei mulţimi entuziaste de genticieni şi politicieni, aflaţia la Casa Albă,

Grupurile anti-avort şi conservatorii religioşi se opun cercetărilor în domeniu deoarece implică distrugerea embrionilor, fertilizaţi în clinici de la donatori voluntari, considerate de aceste grupuri ca viaţă umană. Cu toate acestea majoritatea americanilor se pronunţă în favoare.
Printre susţinătorii iniţiativei lui Obama se numără şi fosta prima doamnă Nancy Reagan, care a devenit un suporter al acestor cercetări după ce fostul preşedinte Ronald Reagan s-a îmbolnăvit de Alzheimer. Ea a trimis o scrisoare lui Obama în care îl felicită şi arată că ?timpul este scurt, iar viaţa preţioasă, iar numeroşi oameni ce suferă de diferite boli au de profitat de pe urma răspunsurilor pe care le pot oferi celule-stem.

Celulele-suşă embrionare reprezintă sursa tuturor ţesuturilor şi organelor din corpul uman şi reprezintă o şansă pentru crearea de ţesuturi perfect compatibile pentru pacienţii care suferă de diabet, boala Parkinson sau paralizie provocată de afecţiuni ale măduvei, iar doctorii speră că cercetările în domeniu or duce la crearea unui nou tip de medicină- regenerativă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: celule stem Barack Obama George Bush
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close