Antena 3 CNN Actualitate 1,5 milioane de persoane defavorizate vor beneficia de alimente gratuite în 2008

1,5 milioane de persoane defavorizate vor beneficia de alimente gratuite în 2008

1,5 milioane de persoane defavorizate vor beneficia de alimente gratuite în 2008
09 Aug 2008   •   10:25

Aproximativ un milion şi jumătate de persoane defavorizate vor beneficia, în acest an, de alimente gratuite. Ajutoarele vin de la UE şi vor fi distribuite în perioada 1 septembrie - 1 decembrie 2008, scriu jurnaliştii de la Ziua. Vor fi distribuite astfel aproape 10.000 de tone de zahăr şi peste 30.000 de tone de făină de grâu.

De aceste produse vor beneficia cei cu un venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele îngrijite în centre sociale, precum şi cei care beneficiază de masă la cantinele de ajutor social. Mai precis, fiecărei persoane care se încadrează în aceste categorii îi revin câte19 kilograme de făină din grâu alb, respectiv câte 6 kilograme de zahăr.

Pentru demararea planului de distribuire a ajutoarelor comunitare, României i-au fost alocate peste 24 de milioane de euro, din Fondul European de Garantare Agricolă. În ţara noastră, rata naţională a sărăciei era, în 2006, de aproape 14%. Cel mai mare procent se înregistra în în mediul rural - peste 22%, în timp ce în mediul urban ponderea persoanelor defavorizate este mai redusă - puţin peste 6%. Potrivit statisticilor, regiunea de nord-est era evaluată ca fiind de patru ori mai săracă decât Bucureştiul.

Antena 3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close