Antena 3 CNN Actualitate 1 Aprilie, Ziua păcălelilor. Cum se fac farsele în diferite țări

1 Aprilie, Ziua păcălelilor. Cum se fac farsele în diferite țări

1 Aprilie, Ziua păcălelilor. Cum se fac farsele în diferite țări
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
01 Apr 2017   •   10:08

1 APRILIE. ZIUA PĂCĂLELILOR. Fiecare țară are propria sa tradiție, așa că nu e de mirare că există diferențe chiar și când vine vorba de farse

Tradiția din Anglia, Scoția sau Irlanda, spune că farsele se joacă doar în prima parte a zilei, iar cine face o păcăleală după prânz devine el însuși un ”păcălici”. Farsă tradițională în aceste țări este cea de a pune o prsoană să livreze un mesaj urgent unei alte persoane. Atunci când a treia persoană primește scrisoarea și o deschide va găsi mesajul ”trimite prostul mai departe”.

1 APRILIE. ZIUA PĂCĂLELILOR. În Polonia Ziua Păcălelilor a fost atât de populară și glumele au mers atât de departe încât unele decizii politice importante au fost amânate sau le-a fost schimbată data pentru a se asigura că nu este vorba de o farsă. De asemenea, se evită programarea unor evenimente de o importanță majoră în această zi. Un exemplu concludent din istoria Poloniei este tratatul anti-otoman semnat cu Sfântul Imperiu Roman în 1683. Acesta a fost antedatat pe 31 martie.

În țările nordice, Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia glumele se fac în general prin mass-media. Cele mai multe ziare vor publica o singură stire falsă, pe care o vor pune pe prima pagină, dar nu va fi vorba de știrea principală a publicației.

1 APRILIE. ZIUA PĂCĂLELILOR. În Italia, Franța, Belgia, Olanda, Elveția și Canada, 1 Aprilie este cunoscută și ca ”Ziua Peștelui”. Păcăleala tradițională este lipirea pe spatele unor persoane a unui pește de hârtie. De asmenea în mass-media se publică știri false, dar în ele este, de obicei, menționat un pește.

×
Subiecte în articol: 1 aprilie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close