Antena 3 CNN Actualitate 1 iunie impozitat. Autorităţile vor "taxa" cadourile şi primele de sărbători

1 iunie impozitat. Autorităţile vor "taxa" cadourile şi primele de sărbători

1 iunie impozitat. Autorităţile vor "taxa" cadourile şi primele de sărbători
19 Feb 2008   •   20:25

Primele de Paşte şi Crăciun, cadoul pentru copii de 1 Iunie, dar şi abonamentele pentru telefon sau transport vor fi impozitate începând cu această lună. Primele vor fi impozitate cu aproape o treime din valoarea lor. Patronul va suporta aproximativ 20 de precente, iar salariatul 10.

Ministrul Muncii justifică această măsură spunând că are nevoie de bani ca să susţină creşterea pensiilor. Paul Păcuraru a decis că, în acest moment, bugetul asigurărilor sociale este insuficient pentru a susţine creşterea pensiilor.

În categoria veniturilor care vor fi impozitate intră sumele acordate cu ocazia ieşirii la pensie, premiile anuale oferite sub diferite forme, sumele pentru plata cu ora sau pentru gărzile şi indemnizaţiile clinice acordate cadrelor medicale.

Nu vor fi scutiţi de plată nici cei care primesc indemnizaţii pentru că participă la consiliile de administraţie sau la şedinţele unor comisii din instituţii publice.

Dacă până acum veniturile în natură pe care angajatorii le oferă salariaţilor nu erau impozitate, din această lună aceştia vor trebui să plătească statului un impozit de 19,5 % din aceste sume, iar angajaţilor le vor rămâne de achitat alte 9,5 procente.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close