Antena 3 CNN Actualitate 1 miliard euro pentru IMM-uri obținut de Ministerul Fondurilor Europene de la Comisia Europeană

1 miliard euro pentru IMM-uri obținut de Ministerul Fondurilor Europene de la Comisia Europeană

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat, într-o dezbatere online găzduita de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, o creștere de până la 1 miliard euro a sumei alocate relansării operatorilor economici.

1 miliard euro pentru IMM-uri obținut de Ministerul Fondurilor Europene de la Comisia Europeană
Sursa foto: pixabay
01 Mai 2020   •   15:03

Ministrul Bolos a expus cele 4 instrumente negociate de România cu Comisia Europeană și care sunt în curs de analiză la nivelul Guvernului. 

Este vorba despre acordarea de grant-uri în cuantum de 10% din cifra de afaceri destinată capitalului de lucru necesar finanțării activităților curente.

De asemenea, sunt avute în vedere voucherele de consum, inclusiv cele de turism, pentru procesul de digitalizare sau pentru servicii.

Subvenționarea salariilor pentru persoanele aflate în șomaj tehnic este o alta măsură, menită să acopere până la 50% din costurile salariale, odată acceptată propunerea de catre Comisia Europeană.

În acelasi timp, prin sprijinirea investițiilor sub forma schemelor de ajutor de stat, măsura se va putea acorda o suma de 800.000 euro fiecărei intreprinderi. 

Ministrul Bolos a declarat că, "Dacă ajutorul pus la dispoziția IMM-urilor a fost inițial de 500 mil. euro, în acest moment, în urma negocierilor noastre cu Comisia Europeană, putem spune că am obținut suma de 1 miliard euro, inclusiv sprijin din bugetul de stat”. 

Suma de 1 miliard euro este complementară lansărilor de proiecte avute în vedere pentru susținerea antreprenoriatului în viitoarea perioadă. 

Ministrul Marcel Boloș a anunțat, totodată, consultări cu mediul bancar pentru stabilirea unui nou mecanism de lucru: "Obiectivul nostru este simplificarea și debirocratizarea in procesul de evaluare și selecție a proiectelor pe care le finantatam din fonduri europene", a mai aratat ministrul Fondurilor Europene.

×
Subiecte în articol: relansarea economiei
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close