Antena 3 CNN Actualitate 10.000 de euro, amenda pentru proprietarii care nu-şi repară casele degradate (VIDEO)

10.000 de euro, amenda pentru proprietarii care nu-şi repară casele degradate (VIDEO)

10.000 de euro, amenda pentru proprietarii care nu-şi repară casele degradate (VIDEO)
29 Iul 2010   •   21:27

Proprietarii care nu-şi renovează casele degradate la exterior riscă amendă de 10.000 de euro sau chiar închisoare. Şase luni, de la data primirii notificării din partea autorităţilor locale aveţi la dispoziţie pentru reparaţii.

Decizia îi va afecta pe toţi cei care ştiu că au case cu stricăciuni. Excepţie fac doar construcţiile din clasa I de risc seismic şi blocurile reabilitate termic. Iar banii vin din buzunarul proprietarului. Avantajul este că va fi scutit de la plata impozitului pe clădire pe anul respectiv.

Vor fi şi situaţii în care autorităţile locale vor putea acoperi costurile, în limita fondurilor, numai pentru persoanele care dovedesc ca au venituri sub salariul mediu pe economie.

Aşa că orice tencuielă, zugrăveală, inclusiv repararea trotuarelor din preajma construcţiei, vor fi responsabilitatea posesorului de casă.

Dacă proprietarul refuză renovarea, primăria va face lucrările, dar va recupera banii fie prin somaţie, pe baza autorizării primite de la instanţă, fie prin Agenţia de Administrare Fiscală care va trece la executarea silită a proprietarului.

Observator

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close