Antena 3 CNN Actualitate 10 biserici stranii din România. Unde se află cele mai neobişnuite aşezăminte de rugăciune, devenite celebre în lume

10 biserici stranii din România. Unde se află cele mai neobişnuite aşezăminte de rugăciune, devenite celebre în lume

10 biserici stranii din România. Unde se află cele mai neobişnuite aşezăminte de rugăciune, devenite celebre în lume
Sursa foto: Foto: Wikipedia
24 Mar 2017   •   15:07

Numeroase biserici din România impresionează prin frumuseţea lor, însă unele dintre ele oferă vizitatorilor lor detalii nemaiîntâlnite. Printre bisericile „ciudate” din România se numără cea de la Densuş, ridicată din ruine ale monumentelor din Sarmizegetusa, şi biserica din Săpânţa, înaltă de peste 75 de metri.

Detalii artistice neobişnuite pun în lumină frumuseţea multor biserici româneşti. Iată 10 dintre cele mai neobişnuite astfel de monumente:

1 Albastru de Voroneţ – Gura Humorului, judeţul Suceava Biserica Voroneţ a fost supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecăţii de Apoi”, pictată cu „Albastru de Voroneţ”. Pigmentul a fost remarcat prin rezistenţa în condiţii climatice foarte aspre, fapt care se datorează originalităţii tehnicii de lucru aplicate de către pictorii moldoveni. Biserica Mănăstirii Voroneţ a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni şi 3 săptămâni, potrivit istoricilor.

2 Biserica din ruinele Sarmizegetusei – Densuş, judeţul Hunedoara Atestată din secolul al XIV-lea, Biserica Densuş a fost ridicată pe ruinele unui templu închinat zeului Marte, în altarul căruia romanii aduşi în Dacia obişnuiau să facă sacrificii. În zidurile bisericii au ajuns blocurile de calcar şi monumentele funerare din fostul oraş antic Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Pe pereţii vechi străjuiesc picturi bizantine vandalizate în trecut de turci, care le-au scos ochii sfinţilor pictaţi.

Mai multe pe adevărul.ro

 

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close