Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Dezvăluiri incendiare despre contextul întâlnirii Coldea - Ghiță. Ce rol a jucat Elena Udrea

100 de minute: Dezvăluiri incendiare despre contextul întâlnirii Coldea - Ghiță. Ce rol a jucat Elena Udrea

100 de minute: Dezvăluiri incendiare despre contextul întâlnirii Coldea - Ghiță. Ce rol a jucat Elena Udrea
11 Ian 2017   •   17:59

Andreea Sava a prezentat, la 100 de minute, de la Antena 3, filmul întâlnirii dintre șeful SRI Florian Coldea și fostul deputat Sebastian Ghiță, precum și contextul politic în care aceasta a avut loc.

Potrivit lui Sebastian Ghiță, întâlnirea cu generalul Coldea a avut loc pe 1 februarie, la vila de la Cheia.

- 27 ianuarie 2015 - și-a dat demisia de la șefia SRI George Maior, iar Florian Coldea ajunge director interimar

- 29 ianuarie 2015 - Președintele Comisiei SRI din Parlament, Georgian Pop, anunță că noua conducere a serviciului va fi audiată.

- 30 ianuarie 2015 -  Elena Udrea este chemată la DNA. Într-un interviu pentru hotnews.ro, acordat după audierea de la DNA, Udrea face dezvăluiri despre Coldea și anunță că a făcut un denunț.

„Deci vorbesc de după ce a apărut scandalul, înainte să fie reținut. (e vorba de Dorin Cocoș, fostul său soț, reținut în afacerea Microsoft, la sfârșitul lunii octombrie 2014 - n.n.). Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, în cash, pentru a-și finanța televiziunea, RTV. (...) Cred că la începutul… Ideea era că mai la începutul televiziunii, când s-a rupt RTV-ul de Realitatea și când dl Ghiță încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat. Ulterior am aflat că banii au fost remiși d-lui Ghiță de către Alin Cocoș. Mi-a mai spus că, tot așa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje din acestea”, spunea Elena udrea, în 30 ianuarie 2015.

- în acea seară, Sebastian Ghiță a intervenit la televiziuni și a negat primirea banilor, spunând că Dorin Cocoș nu a avut contracte nici cu România TV nici cu Realitatea.

- 1 februarie 2015 -  Sebastian Ghiță s-a întâlnit la Cheia cu Florian Coldea

- 1 februarie 2015 - Georgian Pop anunță că audierea noii conduceri SRI se amână

- 2 februarie 2015 - Udrea dă un interviu la Gandul și spune că Ghiță l-a vizitat pe Cocoș în arest.

- 3 februarie 2015 - Udrea dă interviu la TVR și face public un schimb de SMS-uri cu Ghiță

„Văd că eşti foarte preocupat de ceea ce eventual, ar fi făcut Dorin. Eu nu ştiu dacă a greşit într-adevăr, dacă a încălcat sau nu legea. Dar îţi promit că încerc să aflu adevărul, inclusiv voi încerca să aflu dacă ţi-a dat bani şi ţie, la cerere.... aşa cum am auzit prin oraş, sau nu şi, este doar o bârfă... Evident că voi merge şi la RTV să vorbesc despre aceste lucruri după ce voi avea probe, ori măcar indicii...Sau chiar la DNA. Până atunci te asigur că eu, spre deosebire de tine, nu am nimic de ascuns...Numai bine!”, i-a scris Elena Udrea, lui Sebastian Ghiță.

- 9 februarie 2015 -  SRI prezintă raportul în Comisia SRi, Coldea este audiat, Ghiță nu participă, spune că a fost plecat din țară

- 10 februarie 2015 - Udrea face celebrul semn cu degetul la nas. Este arestată.

- 12 martie 2015 - este clasat denunțul Elenei Udrea.

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close