Antena 3 CNN Actualitate 13 ani de la accidentul de la Baloteşti, cel mai grav accident aviatic civil din România

13 ani de la accidentul de la Baloteşti, cel mai grav accident aviatic civil din România

13 ani de la accidentul de la Baloteşti, cel mai grav accident aviatic civil din România
31 Mar 2008   •   09:04

În urmă cu 13 ani a avut loc, lângă Baloteşti, cel mai grav accident aviatic civil din istoria României. În anul 1995, pe 31 martie , 60 de oameni şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii unei aeronave Airbus A 310, care efectua cursa Bucureşti- Bruexelles.

Avionul, care abia decolase de pe aeroportul Otopeni a avut timp să ajungă doar până la înălţimea de 1400 de metri, după care a intrat în picaj. A lovit pământul aproape perpendicular şi a luat foc. Impactul cu solul a fost atât de violent, încât a făcut un crater adînc de şase metri, iar aeronava s-a dezintegrat pe o suprafaţă cît două terenuri de fotbal.

Anchetatorii sosiţi la puţin timp după incident s-au îngrozit de ce au văzut. Bucăţi de avion arzând şi resturi omeneşti împrăştiate pe cîmp.

Trei săptămîni le-a luat să strângă de pe cîmp rămăşiţele celor 60 de oameni şi aproape jumătate de an până când i-au identificat pe fiecare în parte. Nici până astăzi nu se cunosc motivele exacte pentru care aeronava Airbus A 310, care efectua cursa Bucureşti - Bruxelles, s-a prăbuşit la scurt timp după decolare. Un lucru este sigur: unul dintre motoare nu a funcţionat cum trebuie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close