Antena 3 CNN Actualitate 16 ani de închisoare pentru șoferul român de TIR care a încercat să întoarcă pe A1 ca să scape de un control și a ucis două persoane

16 ani de închisoare pentru șoferul român de TIR care a încercat să întoarcă pe A1 ca să scape de un control și a ucis două persoane

Un şofer de TIR care în 2020 a provocat un grav accident rutier pe autostrada A1, soldat cu moartea unei femei de 25 de ani și a fetiței sale de aproape doi ani, a fost condamnat definitiv pentru omor, la 16 ani de închisoare de Curtea de Apel Pitești.

16 ani de închisoare pentru șoferul român de TIR care a încercat să întoarcă pe A1 ca să scape de un control și a ucis două persoane
Sursa foto: clujust.ro
de Georgiana Adam    |    13 Iun 2023   •   12:39

În noaptea de 17 spre 18 august, trei persoane, doi adulți și un copil, se aflau într-un autoturism pe Autostrada București Pitești, îndreptându-se spre Capitală. 

Mașina lor a intrat în coliziune cu un remorca unui TIR care întorcea pe autostradă, încercând să evite un control ISCTR. 

După accident, șoferul a declarat în fața anchetatorilor că a montat un magnet pe impulsorul cutiei de viteze pentru a manipula aparatul tahograf și a altera timpii de conducere, apoi și-a continuat drumul pe autostrada A1, sensul București-Pitești. 

Ulterior, a părăsit autostrada pe breteaua Pitești Sud - Craiova și a pătruns pe pasarela care traversează A1, de unde a observat echipajul ISCTR oprit pentru control. 

Pentru a evita controlul și o sancțiune contravențională, întrucât figura pe tahograf ca aflându-se în perioada de repaus, șoferul a depășit linia continuă, a pătruns pe contrasens pe breteaua de pe ieșire de pe autostradă spre Cătanele, și s-a deplasat neregulamentar 700 de metri până pe A1. 

În continuare, șoferul a pătruns din nou pe autostradă, pe contrasens, virând stânga și nu dreapta, înaintând spre sensul de mers Râmnicu Vâlcea-București. 

A oprit câteva momente pe banda de urgență, apoi a pus avariile, a continuat deplasarea pe banda de decelerare, iar apoi a pătruns succesiv pe banda 1 și banda 2 și a virat stânga spre breteaua de ieșire de pe autostradă (Pitești Sud-Craiova), blocând într-o poziție transversală ambele benzi ale sensului spre București. 

Atunci s-a produs coliziunea cu autoturismul care circula pe sensul dinspre Râmnicul-Vâlcea spre București, potrivit clujust.ro

Soțul victimei, aflat la volan, a încercat să evite coliziunea, dar a lovit parapetele de pe marginea autostrăzii, apoi a ricoșat în remorca TIR-ului, care bloca, transversal, ambele sensuri de mers către București. 

În urma coliziunii, soția șoferului, în vârstă de 25 de ani, a fost grav rănită și transportată la spital unde a murit, iar fiica acestuia, în vârstă de 1 an și 10 luni, a murit la locul accidentului. 

Ulterior s-a stabilit că autoutilitara nu avea nici poliță RCA, copia depusă la dosar fiind falsă.

×
Subiecte în articol: inchisoare morti
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close