Antena 3 CNN Actualitate 190.000 de oameni evacuaţi din calea uraganului Gustav

190.000 de oameni evacuaţi din calea uraganului Gustav

190.000 de oameni evacuaţi din calea uraganului Gustav
31 Aug 2008   •   11:31

Uraganul Gustav a lovit Cuba, cu rafale de vânt, care depăşesc 200 de kilometri pe oră. Autorităţile cubaneze au declarat stare de alertă maximă, în capitala ţării. Până acum au fost evacuaţi aproape 190.000 de localnici. Potrivit celui mai recent bilanţ, cel puţin 85 de oameni au murit, din cauza intemperiilor provocate de uragan. Candidatul american la preşedinţie, John Mc Cain, a anunţat că, din cauza uraganului, convenţia partidului republican ar putea fi amânată. Americanii din sudul ţării încep să plece din zonele periculoase.

Gustav se abate peste teritoriul SUA, la exact trei ani de când uraganul Katrina a făcut ravagii în New Orleans. De data aceasta, George Bush a declarat deja stare de urgenţă în statul Lousiana iar autorităţile au dispus evacuarea New Orleans-ului.

Oamenii din oraş sunt disperaţi. Mulţi spun că nu vor să se mai întoarcă niciodată acasă, după pierderile suferite în urma trecerii uraganului Katrina de acum trei ani şi ale celor care se preconizează că vor fi produse de Gustav. Alţii, însă, spun că se vor întoarce mereu, chiar dacă sunt în calea uraganelor.

Până acum, cea mai afectată au fost zonele din Haiti, unde peisajul este dezolant. Zeci de oameni au murit din cauza ploilor şi a alunecărilor de teren iar echipele de salvare descoperă în fiecare zi noi victime.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close