Antena 3 CNN Actualitate 23 de localităţi afectate de inundaţii. O nouă viitură la Câmpulung Moldovenesc

23 de localităţi afectate de inundaţii. O nouă viitură la Câmpulung Moldovenesc

23 de localităţi afectate de inundaţii. O nouă viitură la Câmpulung Moldovenesc
24 Iul 2008   •   16:41

Vremea rea a pus stăpânire pe zona de nord a Moldovei, pe Maramureş şi estul Transilvaniei. Hidrologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu privind pericolul de inundaţii. Plouă abundent în aceste zone şi până acum au fost afectate 23 de localităţi din judeţele Suceava, Cluj, Neamţ şi Sălaj. Hidrologii se aşteptată ca la noapte o viitură să lovească Rădăuţi.

O nouă viitură la Câmpulung Moldovenesc


Cea mai afectată zonă este la Câmpulung Moldovenesc, unde mai multe locuinţe au fost inundate. Joi, cu puţin timp înainte de ora 17:00, o nouă viitură a creat probleme. O maşină a ISU Suceava, de peste 17 tone, a fost luată de ape şi dusă la un kilometru distanţă. Oamenii încearcă să îşi protejeze gospodăriile. Deocamdată autorităţile nu vorbesc de ajutoare. Localnicii de la marginea fostului mic pârâu, despre care spun că îl treceau cu un singur pas, s-au trezit luaţi de ape.

Inundaţii la Câmpulung Moldovenesc


Ploile şi vijeliile au provocat pagube şi în Iaşi. Vântul puternic a smuls acoperişul de la o mansardă în construcţii şi a avariat 7 maşini. În judeţul Neamţ, drumul naţional 15 Bicaz - Poiana Teiului a fost blocat mai bine de nouă ore din cauza aluviunilor. Traficul a fost reluat pe un singur fir. Furtuna de noaptea trecută din Bistriţa a lăsat 11 localităţi fără curent electric. Până acum echipele de la Electrica au reuşit să remedieze situaţia într-o singură localitate. În Salva, localnicii spun că s-au speriat de vremea rea.

23 de localităţi afectate de ploile abundente


Din cauza precipitaţiilor abundente şi a aluviunilor căzute de pe versanţi mai multe trenuri au avut întârzieri. De asemenea sunt închise rutele de cale ferată: Sărmăşag - Borla şi Nisipitu - Gura Putnei. Meteorologii avertizează că vremea rea va ţine până la sfârşitul săptămânii.

Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close