Antena 3 CNN Actualitate 25 decembrie 1989. Ultimele clipe ale Revoluţiei Române (VIDEO)

25 decembrie 1989. Ultimele clipe ale Revoluţiei Române (VIDEO)

25 decembrie 1989. Ultimele clipe ale Revoluţiei Române <font color=red>(VIDEO)</font>
25 Dec 2007   •   12:37

În urmă cu 18 ani, de Crăciun, revoluţia română îşi trăia ultimele clipe. Nicolae şi Elena Ceauşescu erau executaţi la Târgovişte, după un proces sumar. Tribunalul militar extraordinar i-a găsit pe cei doi vinovaţi de genocid, subminarea puterii de stat şi subminarea economiei naţionale. Condamnaţi la moarte, cei doi au refuzat să facă recurs şi au fost executaţi de un pluton, în curtea unei unităţi militare din Târgovişte. Întregul proces a durat trei ore.

Ambii au fost legaţi silit la mâini, deşi acceptaseră deja să meargă în mod onorabil la împuşcare. Nicolae şi Elena ceauşescu au fost executaţi la câteva minute după citirea sentinţei. Un pluton format din soldaţi în termen i-au împuşcat pe cei doi chiar în curtea unităţii militare unde avusese loc procesul.

Tribunalul respectiv, a cărui legitimitate a fost ulterior contestată, şi-a asigurat un loc special în istorie prin faptul că avocatul însărcinat cu apărarea lui Ceauşescu a făcut front comun cu procurorul, în loc să îşi apere ?clientul?. După 18 ani, există încă foarte multe semne de întrebare în legătură cu acest eveniment istoric. Personaje-cheie, care au participat la proces s-au sinucis, au dispărut în condiţii misterioase sau au fost victime ale unor ciudate accidente.

ULTIMELE CLIPE ALE REVOLUŢIEI DIN 1989 

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close