Antena 3 CNN Actualitate 294 de zile de libertate, prima noapte în închisoare. Adrian Năstase s-a întors din nou după gratii

294 de zile de libertate, prima noapte în închisoare. Adrian Năstase s-a întors din nou după gratii

294 de zile de libertate, prima noapte în închisoare. Adrian Năstase s-a întors din nou după gratii
de O.P.    |    07 Ian 2014   •   05:33

294 de zile de libertate, prima noapte în închisoare. Aşa pot fi sintetizate ultimele 24 de ore pentru Adrian Năstase. Fostul premier s-a întors în închisoare după ce a fost condamnat de Instanţa Supremă la patru ani de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi în dosarul Zambaccian.

Vizibil iritat de hotărârea judecătorilor, Adrian Năstase a spus că este "o decizie injustă şi o răzbunare". S-a predat însă la scurt timp după anunţarea verdictului şi şi-a petrecut prima noapte după gratii la penitenciarul Rahova.

În acelaşi dosar, Dana Năstase, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, magistraţii au decis să confişte familiei Năstase peste 1,8 milioane de lei, prejudiciul estimat în acest dosar.

Avocaţii cer contopirea pedepselor pentru ca fostul premier să iasă mai repede din închisoare.

Timp de 21 de zile Adrian Năstase va sta în carantină la Rahova. După aceea Administraţia Penitenciarelor va stabili regimul şi locul de detenţie.

Este a doua oară când fostul premier ajunge după gratii. În 20 iunie 2012 a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremã, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calitãţii" şi a stat aproape 9 luni în puşcărie.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close