Antena 3 CNN Actualitate 30 de ani de la înfiinţarea primului metrou din Capitală

30 de ani de la înfiinţarea primului metrou din Capitală

30 de ani de la înfiinţarea primului metrou din Capitală
19 Noi 2007   •   08:36

Aproape 700.000 de persoane circulă zilnic cu metroul. Numărul călătorilor este în creştere pe măsură ce traficul auto devine imposibil. Nu la fel de rapide sunt şi proiectele Metrorex. Societatea are acum în lucru două şantiere şi vrea să mai înceapă, anul următor, constuirea a încă trei linii de metrou. Luni, pentru metrou a fost zi aniversară. S-au împlinit 30 de ani de la deschiderea primei linii.

Linia Nicolae Grigorescu-Autostrada Soarelui a fost începută înainte de 1989. A fost abandonată din lipsă de bani, dar acum este în lucru. Cele patru staţii trebuie să fie gata vara următoare. Peste doi ani se termină şi linia care face legătura între 1 Mai şi Laromet. Şi dacă se găsesc bani începe şi construirea liniilor dintre Universitate, Drumul Taberei şi Pantelimon. Sunt două proiecte care costă 1 milion şi jumătate de euro. Ministrul Transporturilor vrea să înceapă şi linia dintre Piaţa Victoriei şi Otopeni.

Primăria generală a început să caute bani pentru acest proiect. Dar metroul nu i-a fost încă transferat de la Ministerul Transproturilor. Primarul general avertizează că neînţelegerile dintre instituţii vor duce la pierderea împrumutul japonez pentru realizarea liniei. O informaţie care îl lasă nepăsător pe Ludovic Orban, care insistă că ministerul va construi linia.

Antena 3 Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close