Antena 3 CNN Actualitate 300 de muncitori au protestat la Reghin

300 de muncitori au protestat la Reghin

300 de muncitori au protestat la Reghin
09 Noi 2007   •   12:22

300 de oameni au ieşit în faţa societăţii Alpina, din Reghin, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile. Muncitorii sunt disperaţi şi cer să fie plătiţi pentru luna trecută, dar şi să li se promită ca îşi vor putea continua munca. Ei spun că nu îşi pot achita facturile şi se tem că vor rămâne fără curent, căldură sau apă în plină iarnă.

Oamenii susţin că salariile lor nu depăşesc, în medie, 350 de lei, deşi anul trecut s-au negociat salarii de aproape 700 de lei. Muncitorii cred că în fabrică este de lucru şi sunt comenzi din partea exportatorilor. Ei cer să fie primiţi de conducere. Doar liderul de sindicat a putut intra însă la negocieri cu patronii şi după mai bine de 3 ore de negocieri nu a reuşit să rezolve nimic. El susţine că societatea are datorii de peste 2 milioane de euro şi are toate conturile blocate.

Conducerea societăţii nu a putut fi contactată. Muncitorii cred că singura explicaţie pentru închiderea fabricii ar fi relaţiile patronilor cu altă firma din apropiere care ar dori să-şi extindă pe terenul fabricii un cartier de case de lux.

Antena 3

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close