Antena 3 CNN Actualitate 40 de tone de petarde au fost confiscate, în judeţul Ilfov

40 de tone de petarde au fost confiscate, în judeţul Ilfov

40 de tone de petarde au fost confiscate, în judeţul Ilfov
13 Dec 2007   •   17:05

Cantităţi impresionante de materiale pirotehnice, destinate divertismentului, au fost confiscate astăzi de poliţiştii din Ilfov şi Constanţa. Oamenii legii spun că acestea sunt interzise pentru că sunt foarte periculoase. Cea mai mare captură a fost făcută într-un depozit din Dobroieşti, în judeţul Ilfov, unde au fost găsite 40 de tone de rachete luminoase şi petarde.

În comuna Dobroieşti din judeşul Ilfov, materialele pirotehnice au fost descoperite într-un depozit deţinut de un cetăţean chinez, care spune că a primit marfa cadou. La Constanţa, oamenii legii au confiscat peste două mii de petarde de la o tânără de 20 de ani care vindea marfa într-o piaţă. Aceasta riscă o pedeapsă de la trei luni la un an de închisoare.

Încă de anul trecut, comercializarea de către persoanele fizice a petardelor, rachetelor luminoase şi elementelor pirotehnice cu risc de accident este strict interzisă în România. Focurile de artificii pot fi executate doar de firme autorizate, indiferent de perioada anului sau evenimentul sărbătorit.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close