Antena 3 CNN Actualitate 4000 de kilograme de alimente, oprite de la vânzarea în magazinele de lângă şcoli

4000 de kilograme de alimente, oprite de la vânzarea în magazinele de lângă şcoli

4000 de kilograme de alimente, oprite de la vânzarea în magazinele de lângă şcoli
14 Mar 2008   •   16:42
Peste 4000 de kilograme de alimente au fost oprite de la vânzare în magazinele de lângă şcoli. Inspectorii ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) au stabilit că alimentele provoacă pe termen lung boli cronice şi boli acute, iar sănătatea copiilor şi a tinerilor este pusă în pericol. Motivul: termenul de valabilitate este, în unele cazuri depăşit sau alimentele nu sunt păstrate în condiţii de igienă.

Inspectorii Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au vrut să verifice dacă mâncarea oferită copiilor şi studenţilor din România nu provoacă, pe termen lung, obezitatea, diabetul şi bolile cardiovasculare, având în vedere că, pe plan mondial, 25% dintre copiii suferă de obezitate. Inspectorii români au constatat că mâncarea cumpărată la unităţile din incinta sau apropierea şcolilor nu este hrănitoare.

Pe de altă parte, aceste alimente nu provoacă doar boli cronice, pe termen lung, ci şi boli acute.
În peste 400 de unităţi verificate, ANPC a descoperit alimente cu termenul de valabilitate depăşit chiar şi cu 125 de zile. În multe cazuri, nu existau acte de provenienţă, alimentele nu erau păstrate în condiţii de igienă sau nu existau cântare. Marfa alterată sau fără acte justificative a fost confiscată, iar patronii unităţilor alimentare, amendaţi.

ANPC promite să repete aceste controale, iar acele unităţi unde se vor repeta neregulatăţile, vor fi închise.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close