Antena 3 CNN Actualitate 50.000 de profesori susţin examenul de titularizare

50.000 de profesori susţin examenul de titularizare

50.000 de profesori susţin examenul de titularizare
16 Iul 2008   •   09:08

Profesorii intră şi ei în focul examenelor! Peste 50 de mii de candidaţi din 33 de judeţe şi din Bucureşti participă, miercuri, la concursul naţional de titularizare. Examenul începe la ora 10, durează 4 ore şi se va desfăşura în 149 de centre de examinare din toată ţara. În topul celor mai căutate posturi se situează cele de învăţători şi institutori - aproape 8 mii de candidaţi.

Aproape la fel de căutate sunt şi posturile de educatori şi profesori de limba română, cu câte 6.000, respectiv aproape 5.000 de candidaţi pentru locurile de titularizare.

Alte catedre unde concurenţa va fi acerbă sunt cele de educaţie fizică şi de limba engleză - cu câte 3 mii de candidaţi.

Profesorii care vor obţine cel puţin nota 7 la examen vor fi repartizaţi computerizat, pe 30 iulie, în baza opţiunilor exprimate. Profesorii care nu vor veni la examen sau care nu vor obţine minim nota 5 vor putea participa la concursul pentru suplinire din 22 august.

Candidaţii vor putea depune contestaţii în cel mult două zile, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iulie la inspectoratele şcolare şi la sediul şcolii unde s-a susţinut examenul.



Antena3

×
Parteneri
Judecătoarea Popoviciu, recuzată în dosarul accidentului de la 2 Mai
x close