Antena 3 CNN Actualitate 58 de persoane, care au au prezentat simptome de gripă porcină, au fost investigate în România

58 de persoane, care au au prezentat simptome de gripă porcină, au fost investigate în România

58 de persoane, care au au prezentat simptome de gripă porcină, au fost investigate în România
Sursa foto: medic
09 Mai 2009   •   18:37

58 de români au fost investigaţi în ultimele 10 zile după ce au prezentat simptome de gripă porcină. Toate rezultatele au fost negative. Autorităţile dau asigurări că au situaţia sub control şi suficiente doze de antivirale.

Persoanele testate au venit din ţările unde au fost semnalate cazuri de gripă porcină: Mexic, Statele Unite şi Spania. Rezultatele analizelor au fost negative. Ministrul Sănătăţii a anunţat că România are suficiente stocuri de antivirale pentru a acţiona prompt în cazul apariţiei infecţiei. În depozite se află 460.000 de doze.

De săptămâna viitoare diagnosticarea bolii se va face în numai opt ore, ceea ce va limita riscurile răspândirii virusului.

Cercetătorii britanici au descifrat codul genetic al eşantioanelor din cazurile descoperite în Europa. Posibilitatea ca gripa porcină să se combine cu noul tip de virus ar putea stârni o pandemie fără precedent, spun unii oameni de ştiinţă. Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că nu sunt motive să ridice nivelul de alertă la 6, care ar însemna că lumea se confruntă cu o pandemie.

Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close