Antena 3 CNN Actualitate 6.000 de angajaţi din sectorul petrochimic ar putea fi concediaţi

6.000 de angajaţi din sectorul petrochimic ar putea fi concediaţi

6.000 de angajaţi din sectorul petrochimic ar putea fi concediaţi
09 Feb 2008   •   11:01

Sindicaliştii din chimie şi petrochimie vor picheta luni prefecturile din Alexandria, Bacău, Braşov, Piatra Neamţ şi Slobozia. Acţiunea va fi urmată marţi de un alt protest în Capitală, în faţa Ministerului Economiei şi Finanţelor. Sindicaliştii cer salvarea acestui sector, prin reducerea tarifului la gazele naturale. Peste 6000 de muncitori din combinatele chimice de îngrăşăminte din Săvineşti, Bacău şi Turnu Măgurele ar putea fi concediaţi dacă patronatul nu va ajunge la un acord cu autorităţile.

Combinatele se află în pragul colpasului după ce tarifele la gazele naturale s-au majorat. Angajaţii au primit deja înştiinţările privind disponibilizările colective. Oamenii ar urma să fie concediaţi începând cu 1 martie şi vor primi câte patru salarii medii brute pe societate.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie spun că, pentru rezolvarea problemelor din acest sector, este nevoie de soluţii pe termen lung. Aceştia susţin că autorităţile trebuie să adopte măsuri de protecţie pentru companiile din industrie care resimt şocul creşterii tarifelor la gaze.

Produsele româneşti au devenit necompetitive în urma creşterii preţului la gazele naturale, având în vedre că gazele reprezintă 70% din costurile de producţie a îngrăşămintelor chimice.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close